reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, bo i czasu brak. Teraz trochę luźniej się zrobiło w pracy, więc was poczytuję.
U mojej małej zębów jeszcze brak, ale się tym nie przejmuję, wcina jak smok wszystko(butla już 1 raz dizennie a to i tak max 70 ml), na szczęście od 30 kwietnia (czyli prawie 1,5 miesiąca) już raczkuje i trochę jej się spala ten tłuszczyk co sobie przychomikowała.
Poza tym jak wiekszość dzieci rozrabia ile wlezie, na sekunde z oka jej spuścić nie można, bo ostanio nawet do muszli klozetowej wrzuciła sobie zabawkę chciała ja wyciągać (bo już staje przy przedmiotach i powolutku kroczy, bo chodzeniem to nie można nazwać). Najlepsze jest jednak raczkowanie, wczesniej jak było zimno, to w rajstopkach i butkach raczkowała po domu, teraz w samym bodziaku i bez butków, to po kafelkach nie chodzi na kolanach a na stopach jak mały pajączek, bo chyba zimno jej w kolanka, na wykładzie to już normalnie, ale boki zrywam jak obserwuję ja na tych kafelkach...

No i zabawki wszystkie sa już beeee- nawet te schowane i wyjęte po dwóch tygodniach. Teraz bawimy się moimi koralami:)

:tak:u nas zabawki tez bee, a najlepsze to są sznurki te od czapeczki, od fotelika pasy, wstazki z ochraniacza w lozeczku wszystko by oddal by moc sobie troche porzuc, nawet na spaniu jak wstaje to bierze te wstażkiki hehe:-D

No moja już też raczkuje od 2 tyg i na serio nie nadążam za nią..... jeszcze weszła w spółkę z psem i ciągle razem wędrują po domu... w końcu pies znalazł kogoś kto go rozumie-całe życie na czworakach......

HaHaHa a u nas wręcz odwrotnie. Młody lata za psem ale pies go nie akceptuje :/ Jak już go złapie to ten warczy. Igi przeszkadza psu w spaniu itd. Cały czas musze uważać bo nie wiadomo co takiemu psu może przyjśc do głowy.

ALLELUJA !! Wiki w końcu załapała butlę!! ja mam chyba największy asortyment przeróżnych rodzajów butli i żadna nie pasowała w końcu kupiłam firmy LOVI najpierw popijala po troszku 10.20 -30 ml a teraz pieknie cała butle wydoi (150ml) musze kupic jeszcze ta wieksza :-)ahh ale jestem happy cyc juz wlasciwie wymagany tylko przy nocnej pobudce :-D

ALLELUJA !! Wiki w końcu załapała butlę!! ja mam chyba największy asortyment przeróżnych rodzajów butli i żadna nie pasowała w końcu kupiłam firmy LOVI najpierw popijala po troszku 10.20 -30 ml a teraz pieknie cała butle wydoi (150ml) musze kupic jeszcze ta wieksza :-)ahh ale jestem happy cyc juz wlasciwie wymagany tylko przy nocnej pobudce :-D

Monia- gratuluję sukcesu!

Kolejny miesiąc i kolejne tysiące nowych umiejetności ;) Jeju, po Maluszkach najbardziej widac co znaczy miesiąc - mi to przeleciało jak chwilka, a tu 1/9 zycia mojego Synka przybyła :D Mamy 5 ząbków, ulubiona zabawą jest odbezpieczanie zabezpieczonych przez rodziców specjanymi zapięciami szuflad :D Co jeszcze: nasz mały odkrywca doszkolił się we wstawaniu i wstawanie nie ejst dla Niego trudne nawet w ekstremalnych warunkach (np. trzymając się tylko za sznureczek), na czworakach biega, przy meblach chodzi z prędkością światła, nauczył sie otwierać i zamykać szafki, sam włącza różne funkcje zabawek (celowo!) i uwielbia robic hura! :) Ehh ten czas...

No to gratki,dzielna mamusia zakupila sto butelek az trafila ha ha :) Super :)

reklama
Do góry