reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

ALLELUJA !! Wiki w końcu załapała butlę!! ja mam chyba największy asortyment przeróżnych rodzajów butli i żadna nie pasowała w końcu kupiłam firmy LOVI najpierw popijala po troszku 10.20 -30 ml a teraz pieknie cała butle wydoi (150ml) musze kupic jeszcze ta wieksza :-)ahh ale jestem happy cyc juz wlasciwie wymagany tylko przy nocnej pobudce :-D

jak Ty to zrobiłaś??? masz jakiś złoty środek?? z ilością zakupionych butelek to chyba mogłybyśmy konkurować też mamy chyba każdy rodzaj jaki jest na rynku;-) no później się schytrzyłam i zmieniałam smoczki jak pasowały do butelek i w końcu kupiłam LOVI z łyżeczką:-D
no ale tobie gratuluję wytrwałości, bo my skończyliśmy na łyżeczce.

reklama
hihi dzieki dziewczyny ;-)no ja w koncu postawilam na jedna butle i uparcie ja Wiki wciskalam po troszku bawila sie smoczkiem gryzla go sciskala no i w koncu zalapala ze mozna go jeszcze sssac hehe :-)

hihi dzieki dziewczyny ;-)no ja w koncu postawilam na jedna butle i uparcie ja Wiki wciskalam po troszku bawila sie smoczkiem gryzla go sciskala no i w koncu zalapala ze mozna go jeszcze sssac hehe :-)
Hey
Ja też wciskałam butlę i trochę ssie:)
Pozatym już raczkujemy więc wszystko poziom wyżej,a i mamy 6 zębów:)

My też załapaliśmy, z tym ze mały wybral Tommee Tippee,bardzo przypomina cycus :),wypijamy wieczorem cala,czyli 260ml :),chyba duzo co? No i nauczylismy sie pic z niekapka:).Cucus tez juz tylko w porze nocnej :)
Monia gratulacje!

no to super :) 260 extra! u nas tomme tippe sie nie sprawdzila mala nie umiala wogole zlapac tego smoka a dzisiaj liczyłam swój asortyment butelek i mam 19 hehe każda inna :-D

Hahahaa a mi sie avent sprawdzil na dwojce dzieciaczkow, i mam tylko jedna firme :/ hahaha

260 ml to faktycznie sporo :) U nas 200 to norma,ale czesto pije mleko, kaszke ostatnio podjada,ale posilkiem tego nie nazwe, kilka lyzek i koniec ,ale cos sie ruszylo :)
Niekapek to w ogole abstrakcja! O tu mam dwa kubki haha niekapek z aventu lezy,a z tomee kubek z ktorego leci normalnie,waskim strumieniem ale niekapek to nie jest, to rewelacja wypije duzo soczku z tego. Przelewam jej pozniej do niekapka i ni dy rydy ,odechciewa jej sie pic jakos.. :/ haha

Nikolka też nauczyła się pić z butelki.Herbatkę z aventu a mleczko z takiej zwykłej Canpol Babies i żadna inna:-) No i tylko zimne ciepłego nie ruszy:tak:Cycuś tylko wieczorem przy zasypianiu i raz w nocy.

przy Oli używałam butelek Aventu i byłam bardzo zadowolona. Teraz nie wiem co mnie podkusiło kupiłam butelkę Lovi. Niestety w Naszym przypadku nie sprawdza się. Ala potrafi wyciągnąć w trakcie jedzenia smoczek i zalać się całym mleczkiem.
Po północy Ala skończyła 9 miesięcy. I w ostatniej chwili nabyła umiejętności 9 miesięcznego dziecka. Wczoraj wieczorem sama usiadła i zaczęła czołgać się do tyłu. Co do zębów- nadal nic.

reklama
Do góry