reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

moja młoda podpiera się ale za to nie ma ochoty z brzuszka na plecki przekręcać się za to siedziec i owszem najchętniej na kolanach lub na brzuchu :-) tak więc oli, nie martw się, dzieciaczki różnie w różnym czasie rozwijają swoje umiejętności. ;-)
ta moja mała wydra obecnie na etapie pełzania jest, nie wie tylko co zrobić by do przodu iść a nie w tył i to ją wqrza chce do przodu do zabawki a pełznie w tył :-D

reklama
Witam madre glowy.Dla mnie jestescie zrodlem wielu informacji,tu na obczyznie o nie nie latwo.Powiedzcie prosze,czy wasze malenstwa jedza jeszcze w nocy?Nasz Macius zjada tak 210 na kolacje ok.19 i spi do 2-3,potem taka sama dawka z kleikiem ryzowym.Nastepny raz je ok 9rano.Niby to nie problem,ale moze mozna go jakos przestawic?Od niedz,wprowadzilismy marchewke(swoja droga,ta w sloiczku smakuje paskudnie,ale nasza pani dr.powiedziala,ze te sa bezpieczniejsze na poczatek)Plul na odleglosc,teraz dalam mu lablko z marchewka i nadal nie sprawia wrazenia zachwyconego.Moze ja to zle podaje(z malej lyzeczki),moze zamiast musu powinny byc soczki?Ale tu w polskim sklepie nie wszystko mozna dostac.Cos mi sie wydaje,ze beda problemy,oj beda.:happy:

ewa u nas tez w Polskich Sklepach bieda jakas... a w Angielskich za to mixy nieslychane jak na poczatek.. Takze ja podalam tarte jabluszko na tarce.. bo samego nie znalzlam... i juz tak 3 dni je.. dzis bedzie kaszka , i za kilka dni marcheweczka sama,a pozniej sie zobaczy :-D soczki sa wieloowocowe,wiec narazie nie daje. Wazne zeby lyzeczka byla plastikowa i taka nieduza.
Moja Nati tez je w nocy. O 22 ma ostatnie mleko, a pozniej o 2,6 i 10...czasem sie nie obudzi i spi do 5 to nast mleko okolo9 ;-)

Oli wg naszego rehabilitanta podpór na wyprostowanych rączkach koło 6 miesiąca powinien już być, więc nasze maluchy maja jeszcze trochę czasu:tak:
U nas nie ma jeszcze obrotu z brzuszka na plecki, tylko z plecków na brzuszek księzniczka uskutecznia:tak:

Łyżeczkę mamy wąską, małą plastikową, Jest ok.
Gaba do 4,5 miesiąca przesypiała całe noce, a teraz albo zęby albo głód, może skok rozwojowy, bo je jeszcze zanim pójdę spać koło 22-23, potem koło 3-4, no i rano, koło 6. Ona cycowa:tak:
Od kilku dni wcinamy marchewkę i jabłuszko, ależ smakuje:-D Krzyczy jak widzi, że wstaję i już więcej nie będzie:-D

reklama
Oli wg naszego rehabilitanta podpór na wyprostowanych rączkach koło 6 miesiąca powinien już być, więc nasze maluchy maja jeszcze trochę czasu:tak:

Od kilku dni wcinamy marchewkę i jabłuszko, ależ smakuje:-D Krzyczy jak widzi, że wstaję i już więcej nie będzie:-D
Adi tez krzyczy jak sie konczy am:-D:-D:-D

ok dzieki w takim razie czekamy-mamy jeszcze miesiac:tak:

Do góry