reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
My mamy plastikowa z aventu.Bardzo dobra do podawania kropelek(Maciek je fenistil 3 razy dziennie),ale cos z warzywkami i owocami nam nie idzie.Krzyk jest i owszem,ale chyba zebym sobie z tym sloiczkiem juz poszla:-D

A Oluś dzisiaj pierwszy raz jadł kaszkę (HiPP morelowo-brzoskwiniowa). Jeszcze nie widziałam żeby coś mu tak bardzo smakowało. Wciął całą miseczkę, aż Adaś był rozczarowany bo myślał, że "doje" po bracie :-):-)
A jeśli chodzi o sprawność fizyczną to na rączkach jeszcze się nie opiera, obraca się z pleców na brzuszek, ale z brzuszka na plecy nie chce i bardzo mocno trzyma się na nogach. A jak leży na brzuszku to się jakoś przemieszcza w różnych kierunkach w bliżej nieokreślony sposób.:-D
A co do przesypiania nocy to budzi się na cyca ok 2 razy (a ja naiwna myślałam że to się zmieni jak dam mu kaszkę na kolację :-D) W każdym razie nie jest to jakoś strasznie uciążliwe bo popije sobie gdzieś z 10-15 minut i śpi dalej więc nie jest źle.

A Michal nadal sie nie przekreca sam, na brzuszek :-( a jak lezy na brzuszku to glowe wysoko zadziera tworzy z poleckami kat 90 stopni a raczkami lapie co ma do okola a wiec plywa raczki w gorze nozki w gorze i kolyske na brzuszku robi ;-)
A co do podnoszenia za raczki do siadu to cos mu sie odmienilo wczesniej wtedy glowe podnosil a teraz zapiera sie nogami i robi mostek nie chce glowy podniesc :eek: ale za to jak lezy mi na kolanach lub w lezaczku to sam glowe podnosi tak jakby chcial widziec wszystko . A ostatnio UWAGA !!! Powiedzial BABA :tak:

Moja Alicja wciąż powtarza "hołp":tak: Mam "nadzieję", że z angielskim nie będzie miała problemów w przyszłości...:-D:-D:-D

reklama
Do góry