reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
Franek prowadzil dzissiaj zażartą rozmowe iście białą ścianą okolo 20 minut - niesamowite.
główke już trzyma i ak widze, ze kumać zaczyna. Uwielbia patrzec jak się maluję...oc ciekawe jak zakoncze zawsze sie chichocze :)

moj smoka nie chce ciagnac... jak mu go wkladam do buzi to ma jakies odruchy wymiotne, wiec wole nie probowac :-) niech sobie ssie te palce...a raczej cala piache, bo gdyby mogl to by cala wsadzil :-D a bron boze mu zabrac - krzyk na caly dom :p
i jakis marudny sie zrobil, ani lezec, ani na rekach, ani w wozku... najchetniej to by wstal i poszedl chyba :-D

a moj bobo od niedawna robi babelki ze sliny :-D czasem to musze mu sliniak zakladac az, tak sie slini xD

Ostatnia edycja:
Michas juz lapie zabawki w raczki :tak: jak widzi zabaweczke to wyciaga raczke :tak: kupilam mu wczoraj lezaczek fishera i tam jest taki zolty kurczak przyczepiony od razu znalezli wspolny jezyk :-D teraz to najlepszy przyjaciel Michalka dzis od rana gada do niego i nie chce ze wzroku spuscic :-D tak fajnie probuje go dotknac i zlapac ale on sie przekreca i mu ucieka :-)

Liiviia -zdolnego masz maluszka!:-D

Mój Borysek odkrył, że może bawić się głosem. Jak gaworzy to robi różne dźwięki i tony, a wczoraj zaczął piszczeć, hihihih- cieszy się z tego i straszną frajdę mu to robi:-D. Uwielbia gilgotki pod szyjką i na brzuszku. Zaśmiewa się wtedy na głos.

moj smoka nie chce ciagnac... jak mu go wkladam do buzi to ma jakies odruchy wymiotne, wiec wole nie probowac :-) niech sobie ssie te palce...a raczej cala piache, bo gdyby mogl to by cala wsadzil :-D a bron boze mu zabrac - krzyk na caly dom :p
i jakis marudny sie zrobil, ani lezec, ani na rekach, ani w wozku... najchetniej to by wstal i poszedl chyba :-D

a moj bobo od niedawna robi babelki ze sliny :-D czasem to musze mu sliniak zakladac az, tak sie slini xD

Moja Nikola dokładnie robi tak samo:tak:ssie piąche , puszcza balony z śliny nie raz myślę że jest głodna wiec przystawiam do cyca ale nie chce.O smoczku nie ma mowy:no:Próbowałam z 3 firm i nie chce tez ma odruch wymiotny i patrzy sie na mnie jak bym jej krzywdę robiła.No truno :-(ja tez się wychowałam bez smoka.

Kubuś tez dokonuje ostatnio coraz to nowych odkryc - najpierw był głośny smiech, potem łapki , teraz naśladuje cukrówki( to te ptaszki) i puszcza piekne bańki ze slinki, no i uwielbia nasza lampę w pokoju, która jest już obwieszona wszystkimi mozliwymi zabawkami- może gadać z nią godzinami, a ja uwielbiam go obserwować. I wiecie co ? nas ominęły chyba wszystkie kryzysy

reklama
Mój Igoś też gaduła. Szczególnie rano jak wstanie to koniecznie musi rozmawiać. Ja gugam a on mi odpowiada. Najczęściej wychodzi mu "eli" I tez uwielbia jeść swoje rączki. Teraz jak już kumaty to coraz fajniejszy.
Niestety nieznosi leżeć na brzuszku. Codziennie kładziemy ale tylko chwilę bo się złości.

Do góry