reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Czy to możliwe żeby 2 miesięcznemu szkrabowi szły już zęby?:sorry:Moja Nikola ma na dole na dziąsełku coś białego twardego ślini się i przygryza palce???

reklama
Czy to możliwe żeby 2 miesięcznemu szkrabowi szły już zęby?:sorry:Moja Nikola ma na dole na dziąsełku coś białego twardego ślini się i przygryza palce???

My mamy to samo ale to ze pcha raczki to normalne u nas do tego trze o dziasla i placze :-) dzis to juz nie wazne czy po jedzeniu czy glodny raczka non stop w buzi smoka wypluwa i piacha w ruch dlatego wlansie ostatnio tez zadalam to pytanie moj ma dwa biale slady na dole jesli to zeby to przestane wierzyc w jakiekolwiek ksiazkowe opisy rozwoju :-D ale to tez mysle ze indywidualna sprawa w kazdym razie nie mozna powiedziec ze to nie realne aczkolwiek raczej niemozliwe ;)

Ostatnia edycja:
Gdzies pisalam, ze z nati tez tak mialam, a zabki jej wyszly w 9mc, wiec nie napalamy sie dziewczynki! :-D:-D:-D

mój Kubuś tez cały czas ma te łapki w buzi ,ale myślę ,że to raczej nowe odkrycie , chociaż słyszałam o przypadkach kiedy dzieci miały ząbki w 4 miesiącu , a jedno znam , które urodziło sie z ząbkiem. Niestety potem szybciutko sie psują te wczesne ząbki no i nie chciałabym być pogryziona tymi kiełkami

No ja jestem przykladem ze to możliwe...zaczełam ząbkować na początku trzeciego miesiąca i szybko miałam pierwsze ząbki. Więc to jak najbardziej możliwe...z tego co mowi moja mama to szybko zaczełam ale trwało to dośc dlugo i straaaaaasznie cierpiałam :(
No oby Julka była spokojniejsza jak juz sie zacznie.

reklama
Postęp normalnie ;)
od kilku dni moja Julka nie chciała spac w dzień. Rano po cycku, zabawie, karuzelce była tak zmeczona a jak tylko wkładałam ja do łóżeczka darła sie jak dzika. Zasypiała dopiero na spacerze.
Więc dzisiaj po porannych rytuałach wsadziłam swe dziecię w gondolkę w pokoju...ot tak bez zadnego ubierania, otwierania pokna i śpi he he he
Moze to łóżeczko kojarzy jej sie tylko ze spaniem nocnym??? Bo wieczorem nie ma zadnego problemu z usnięciem a w dzień cyrk jakis???

Do góry