reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Gratulujemy zabków-my mamy tylko te 2 od ponad 2 miesięcy i cisza.
Zuzia też jak odkurzacz-wynajdzie wszystko, czego nie powinna. Na szczęscie nie wkłada jeszcze do buzi.
W końcu zaczęła pełzać do tyłu!!! Ile radości nam sprawiła, no i sama usiadła, gdy tak pełzła do tyłu w łóżeczku i znalazła opór i usiadła :)) Ale jestem dumna. Każdy mnie straszył, że dziecko za wolno się rozwija, bo dopiero od kilku dni, a ma prawie 9miesięcy.
W końcu też nauczyła się wyjmować klocki z "garnuszka", a 2 dni temu nauczyłam ją popychać klocki do środka. Tyle, że dużo czasu muszę spędzać na zabawie z nią, bo sama to tylko trochę z rana, jak się wyśpi.

reklama
Princi- proszę jak się ruszyło z ząbkami! Gratulujemy kolejnego!:-)

Drodka- super! Postępy wyśmienite!:tak: Jak to cieszy, prawda?;-) Każdy maleńki krok do przodu wywołuje uśmiech i radość:-)

Moje dziecię jutro kończy 10 miesięcy:szok: A ja jeszcze nie odebrałam becikowego hi hi - ale już mam to co trzeba, więc może jeszcze dziś odwiedzę MOPS:-D Bilans Mojej chudzinki;-)
-potrafi samodzielnie usiąść z każdej pozycji;
-od kilku dni ładnie raczkuje- do tej pory było czołganie;
-wstaje przy wszystkim co się da, ale jest dość ostrożna;
-bije brawo, pokazuje palcem na wszystko, pa-pa-czasami, okazuje zdziwienie robiąc prześmieszną minę-takie oooooo;
-naśladuje kaszel i szczekanie psa- wtedy pokazuje paluszkiem na okno- wie już, że tam jest podwórko;-)
Poza tym mimo smarowania jest opalona i przy innych dzieciach wygląda czekoladkowo;-)

AA co do okruchów- to już od dawna wszystko znajdzie...a wczoraj zmywałam paznokcie i chciała zjeść watę ze zmywaczem- oczywiście nie udało jej się, ale miała wielką ochotę:cool2:

Ostatnia edycja:
No dawno tu nie byłam :-)
Nasz Stasio w sumie ma teraz "przestój" na dopracowywanie wszystkich umiejetności - a z nowości to potrafi sam wejć na łóżko i z niego zejść (wchodzi wspinajac sie najpierw na walizkę, a potem na łóżko-tak dwuetapowo, a schodzi juz bez walizki - spuszcza nóżki i na nich staje :-)) Poza tym zabków 5, a szósty tuż tuż. Chwyt pensetowy miał opanowany mniej więcej 4,5 miesiaca temu - po prostu nie nauczyl się nigdy chwytać inaczej ;-) A teraz od miesiąca ulubione Jego zajęcie to odnajdywanie zębów - ale tym razem nie Jego a naszych - juz cwaniak wyczaił, że jak wsadzi nam palec przez zamkniete usta to trafi na zęby - i tak sobie nas po zębach drapie - no i jeszcze nos - całego palucha w ciągu sekundy jest w stanie z zaskoczenia nam wsadzic do nosa - przyznam, ze przyjemne to nie jest.. Od miesiaca też ma fascynację rzęsami - byle ię nie zagapić bo też w sekundę potrafi chwycić i szarpnąć całkiem mocno.. Mały zbój! Chodzi też juz między meblami :-) Oj, ten czas leci zbyt szybko..

wczoraj z okazji dnia taty nauczyłam Hanie piosenki... serio.. zaśpiewała "lala tatata" ..miało być lalala tata, ale zawsze coś! :-) M wniebowzięty

reklama
Do góry