reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
wiecie co wlasnie przeczytalam ze tzw chwyt pęsetkowy czyli kciukiem i palcem wskazujacym dziecko opanowuje między 9 miesiacem nawet do roczku niewiedzialam ze to takie osiagniecie wiec musze sie pochwalic bo moja mala ma to juz opanowane gdzies od miesiaca spokojnie i potrafi tak zlapac najmniejszy okruszek

no własnie moja tez cos takiego hehe ona wogole czesto tak lapie nawet jak je chrupka kukurydzianego do oderwie sobie tymi dwoma paluszkami malenki kawalek oglada go dookola i zje hehe:-)albo jak sie bawi na dywanie to najmniejszy okruszek wynajdzie

No to mamy zdolne te dzieciaczki hi hi Młody też chwyta cała rączką i tak ja Wikunia nawet najmniejszy okruszek znajdzie :)

Princi gratuluje ząbka :)

a co do kuchni to chyba jakieś magiczne miejsce, też nie mam drzwi ale mój M wymyślił "zapore". Do framug przykleił takie drewienka i wto wkładamy taką płyte i spokój :p

Moja też zdolniacha opanowała bardzo szybko chwyt pęsetowy.A co do zębów to my jak nie miałyśmy tyo nie miałyśmy a teraz 6 mała wygląda jak wamp:) śmiesznie wyglądają górne 2 takie kiełki:)

u nas równeż chwyt pęsetowy opnowany.. u nas od około 2 msc.. może troche mniej.. i tak samo z okruszkami na podłodze.. istny obłęd... również w ten sam sposób łapie swoje włosy i je ciągnie i próbuje na nie spojrzeć i robi wtedy zeza....

reklama
Princi ale jesteście szybkie!! Następny ząb! To ci dopiero zdolniacha.
A co do chwytu pęsetowego Ala uwielbia wydłubywać okruszki. Lepsza jest od odkurzacza.

Do góry