reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
Co do butelek to my od poczatku mielismy tommee tippee a pozniej kupilam avent i niebardzo ja chce chyba dlatego ze ten smoczek jest taki twardy wypycha go jezykiem albo lapie w palce podczas ssania i wyciaga.Teraz o dziwo najladniej pije mleczko ze zwyklej najzzwyklejszej butelki z takim smoczkiem co sa od setek lat ;-) (ten taki splaszczony z jednej strony i z szyjka zwezona po srodku tyleze kiedys byly tylko kauczukowe a my mamy taki silikonowy.Jak z aventu pluje to przelewam do tej i ladnie wszystko zjada.Jedyna wada to ze sie zasysa ale wystarczy raz odkrecic nakretke i zakrecic i jest dobrze.

noo nareszcie się Princi doczekałaś :-) gratki

Co do butelek, to my od początku mamy avent i od początku jej pasuje, za to z tymi smoczkami uspokajaczami miałam problem, mam ich chyba z 10 rodzajów, a i tak mała wybrała ten zwykły najtańczy :-) taki starodawny, z resztą nie nassała się go zbyt długo, bo nie lubi go ssać od czasu jak sama odstawiła się od piersi. Teraz służy do gryzienia, te inne rodzaje też :-)

U nas dziś piękne lato. Cały dzień siedziałyśmy na ogródku, nawet się opaliłam, a Amelka po całym dniu na dworze nie miała absolutnie żadnych problemów z zaśnięciem. Kąpiel, butla i lulu :-)

Myśmy na początku używali aventów, ale potem smoczki okazały się już za twarde i się z nimi męczyła bardzo. Kupiliśmy Dr Browns'a i używamy cały czas. Lovi też mamy,ale też nie pasowały. Jedynie browny.
A ze smoczkami akurat było bez problemów, avent załapał od razu aczkolwiek smoczek u nas był używany sporadycznie.

my używamy butelki aventu od początkui jest ok, a co do usokajaczy to mam też z 10 różnych no ale jak u izy_jot służą do gryzienia, do uspokajania mamy kciuka co mnie matwi:no:

reklama
Princi gratulacje!!!
U nas nadal nie ma żadnego ząbka. Jednak od wczoraj pełzamy po podłodze - do tyłu!!!! Potrafi w ten sposób przemierzyć pół mieszkania. Do przodu jakoś nie wie jak to zrobić a do tyłu zasuwa tylko dym idzie.

Do góry