Wszystkich dzieciaczki juz staja na nozkach ?? Nie chodzi mi o samodzielne stanie tylko takie jak sie trzyma pod paszki i stawia na podlodze. Jest jeszcze ktos kto wogole nie prostuje nozek do stania ??? Bo moj Michal tak wlasnie ma i boje sie czy moze cos z miesniami ma czy co ze nie ma pojecia o staniu. Jak probuje go postawic to nogi ciagle podkula wczesniej nie martwilam sie tym no bo moze za wczesnie ale teraz widze ze wasze juz same stoja a moj nawet ze mna nie potrafi moze to byc po prostu jeszcze za wczesnie ???
reklama
Liiiviiia moja nie stoi sama pod paszki łądnie stawia kroki i w skoku też na pełnych stopach. Słuchaj a jak Michałek odpycha się w chodziku? Słyszałąm że chodziki są niezdrowe dlatego bo dzieci źle stawiają stopy i wypychają do przodu brzuszek dlaetgo póżniej zaczynają chodzić, może właśnie tu tkwi przyczyna??
Moniczkaleg83
Fanka BB :)
Moja Gabi od dawna na nogi staje-sama jednak się nie podniesie. Pediatra przy ostatniej wizycie wręcz kategorycznie zabroniła chodzika czy skoczka- z resztą nie zamierzaliśmy takiego zakupować- ale coś jest na rzeczy.... Wiadomo moje dziecko byłoby szczęśliwe, bo teraz tylko by stała- ale cóż prawidłowy rozwój i profilaktyka ważniejsza;-)
Liviaaa koleżanki córcia sierpniowa jak Moja- też nie wie po co ma nóżki- więc to norma-byle nie wsadzać do tego nieszczęsnego chodzika- choć wiem, że dzieciaki uwielbiają w nich buszować...
Liviaaa koleżanki córcia sierpniowa jak Moja- też nie wie po co ma nóżki- więc to norma-byle nie wsadzać do tego nieszczęsnego chodzika- choć wiem, że dzieciaki uwielbiają w nich buszować...
A ja mam pytanie do Was: czy wasze dzieciaczki jak śpią też się tak przekręcają, siadają, kładą się z jednej strony łóżeczka a potem znajdujecie je po drugiej stronie łóżka? U nas to jest norma a nie wiem czym to jest spowodowane Hmmm nawet siada na spaniu ahh
No ja akurat czytałam odnośnie skoczków i chodzików i jeśli dziecko przebywam w takiej zabawce krótko to nic nie szkodzi. Bardziej szkodliwe są chodziki bo dziecko wypina brzuch do przodu i zaczyna inaczej stawiać nogi. Pozatym znam dzieci które wręcz wychowały się w chodziku i zero problemów z bioderkami zdrowe proste.... Ja wkładam małą do skoczka na kilka minut dziennie i wiem,że Jej tym nie szkodzę a dziecko się wyszaleje, wyskacze i jest przeszczęśliwe
Liivia ja nie wiem czy Gaba staje na nózki, bo nie praktykujemy stawiania jej ani sadzania, ma siąść i stanąć sama, to słowa naszej lekarki. Na razie pełza z prędkością światła, staje na raczkach i szykuje się do raczkowania, na to czekamy, a stanie i siedzenie przyjdzie samo
oczywiscie,ze za wczesnie. Tu ladnie dziewczyny pisza,przyjdzie pora... jak poczuje sie Michas gotowy to wstanie i pojdzieWszystkich dzieciaczki juz staja na nozkach ?? Nie chodzi mi o samodzielne stanie tylko takie jak sie trzyma pod paszki i stawia na podlodze. Jest jeszcze ktos kto wogole nie prostuje nozek do stania ??? Bo moj Michal tak wlasnie ma i boje sie czy moze cos z miesniami ma czy co ze nie ma pojecia o staniu. Jak probuje go postawic to nogi ciagle podkula wczesniej nie martwilam sie tym no bo moze za wczesnie ale teraz widze ze wasze juz same stoja a moj nawet ze mna nie potrafi moze to byc po prostu jeszcze za wczesnie ???
U nas tez sie przekreca w rozne strony,siadac nie siada haha. dzieci przez sen sie ucza.. wiec sadze iz to wlasnie z takiego powodu )A ja mam pytanie do Was: czy wasze dzieciaczki jak śpią też się tak przekręcają, siadają, kładą się z jednej strony łóżeczka a potem znajdujecie je po drugiej stronie łóżka? U nas to jest norma a nie wiem czym to jest spowodowane Hmmm nawet siada na spaniu ahh
Poza tym Kingus nauczyla sie siedziec i pelzac w jednym tyg. ogolnie rewelacja, smiga po calym pokoju, za 3 dni bedzie miec 7 mc
DOODA
wrześniowa mama :)
My już chodzimy przy meblach,sami tez potrafimy usiąść i wstać.Wszystko nauczylismy sie w przeciągu tygodnia.Mysle,ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i przyjdzie czas na kazdego maluszka.
reklama
enka75
mamuśka :)
no jeśli chodzi o chodziki to była już tu duuuża i ostra dysputa ja z tych ortodoksów i tym wynalazkom mówię NIE.
natomiast to że nie staje na nóżkach , eee samo stanei jak zechce, tu jest jasno i przystępnie wszystko opisane Raczkująca rewolucja
mam nadzieję że mamy przestaną się już niepokoić
co do spania i przekręcania w czasie snu. No niestety moja tak ma ma sen "wędrujący" hahaha
natomiast to że nie staje na nóżkach , eee samo stanei jak zechce, tu jest jasno i przystępnie wszystko opisane Raczkująca rewolucja
mam nadzieję że mamy przestaną się już niepokoić
co do spania i przekręcania w czasie snu. No niestety moja tak ma ma sen "wędrujący" hahaha
Podziel się: