reklama
Magdalena0713
Fanka BB :)
o ewa- to Twój szkrab też zaraz kolejny dostanie zębol hehehe
a mam pytanie, do już zębowych mam- młoda od tygodnia ma gila do pasa w nocy gorączka (rano oki) czy to przeziębienie czy od zęboli, bo juz nie wiem czy leciec do lekarza znów czy czekać. Zwłaszcza że dopiero z zapalenia oskrzeli sie wykaraskała
Enka - nasza pani doktor powiedziała, że w razie jakichkolwiek dolegliwości przypominających przeziębienie nie należy ich tłumaczyć wyżynającymi się ząbkami. Warto pójść do lekarza i wyeliminować możliwą chorobę. My wczoraj też zaliczyliśmy wizytę u lekarza, bo mały kaszle i ma katarek :/ Ale okazało się, że winowajcą kaszelku jest spływający do gardziołka katar i wszystko jest ok. Dużo zdrówka
Nie wiem czy Michal ma zeba wczoraj moja bratowa postukala lyzeczka i powiedziala ze jest i ze nawet cos tam widzi ale ja nic nie dostrzeglam wydaje mi sie ze tam nic nie ma chociaz przez moment jak palcem patrzylam to tak jakby cos poczulam i teraz juz sama nie wiem
DOODA
wrześniowa mama :)
My się chcieliśmy pochwalić,wczoraj wyszła druga dolna jedyneczka
Spokojnie dziewczyny. Im później ząbki wychodzą tym są trwalsze podobno. U nas już się wysunęły po jakieś 2mm u góry, także królik pełną parą.
Tylko strasznie go nosi do wstawania a jak będzie taki "awaryjny" jakja w jego wieku to długo ząbkami się nie nacieszy.
Tylko strasznie go nosi do wstawania a jak będzie taki "awaryjny" jakja w jego wieku to długo ząbkami się nie nacieszy.
enka75
mamuśka :)
i tu masz rację.Enka - nasza pani doktor powiedziała, że w razie jakichkolwiek dolegliwości przypominających przeziębienie nie należy ich tłumaczyć wyżynającymi się ząbkami. Warto pójść do lekarza i wyeliminować możliwą chorobę. My wczoraj też zaliczyliśmy wizytę u lekarza, bo mały kaszle i ma katarek :/ Ale okazało się, że winowajcą kaszelku jest spływający do gardziołka katar i wszystko jest ok. Dużo zdrówka
Okazało się że temperatura nie była efektem zęboli tylko młoda przeszła 3-dniówkę, w niedzielę ją obsypało, a wizyta u pediatry potwierdziła że to 3-dniówka. Na szczęście już po
acha chciałam dodac że młodej nie jeden, nie dwa a trzy zębole na raz wyłażą , dwa już mocno widoczne a jeden na razie w zarysie.
reklama
Laila ząbkuje pełną parą,ma już jedynki dolne i dwójkę a na górze jedynka całkiem widoczna i wyrzynają się 2 dwójki czyli wkrótce będzie całe 6 ząbków.
Ojczulek-ząbki będą trwalsze jeśli nauczymy dziecko codziennego szczotkowania i nie będziemy przesadzać ze słodyczami.
Ojczulek-ząbki będą trwalsze jeśli nauczymy dziecko codziennego szczotkowania i nie będziemy przesadzać ze słodyczami.
Podziel się: