reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Oj dziewczyny z tymi schizami to ja tez kilka razy tak mialam...przez te kilka dnia gdy Julka spala z nami jak miała katarek. Nie dość że spałam jak połamaniec to faktycznie budziłam sie i szukałam małaj...nie pamietałam czy ja odlozyłam czy nie. I od tej pory na prawde boje sie z nia spać. Niby sie kontroluje ale na ile sie mozna kontrolowac o 3 nad ranem??
A teraz Julka i tak niespecjalnie chce jeść w nocy na leżąco więc zmuszona jestem do siedzenia. I w sumie dobrze...naje sie odkładam ja do łóżka i moge dalej spokojnie spać :)
A co do tego zimnego wychowu to zgadzam sie z szyszunką...ale z drugiej strony tez jestem zwolenniczka jakis konkretnych reguł, codziennego rozkładu dnia, rytuałów...maluszek musi poznawac zasady i reguły....

reklama
oj Szyszunka też staram się wykorzystać każdą chwilę z małym i córką dopóki jestem w domu , nawet wymyslam wykręty rodzicom ,żeby małego nie wzięli na spacer, bo mi szkoda każdej chwili. Cały czas nie opuszczaja mnie wyrzuty sumienia,że straciłam duzo z dzieciństwa Julii

ja już gdzieś cyba wspominałam.. poza tym, że Hania pojekując też krzyczy nieee nieeee nieeee.. to ostatnio jak marudziła a ja nie chciałam do niej podejsc i wysyłałam męza któremy też cięzko dupcie było ruszyć to Hania "powiedziała" TATA takim słodkim marudzącym głosikiem że M od razu sie zerwał z łóżka :-D
a raz jak teściowa przyszła i mówiła o problemie Ani (jej córki) to Hania skomentowała to "ojejku" :-D

Eli - to twoje dzidzi juz mówi??? o kurcze
u nas - jeden maly problem...Franek przestaje miescic sie w gondoli..........hehhe i co teraz zrobic mam?
bo w siodelku samochodowym to juz sie nie miseci....

Ja mialam wczoraj schiz ze zaczynaja zabki rosnac :-D no taki byl marudny i ciagle jezdzil piescia po dziaslach do tego sie slini strasznie ;-) Przewaznie chyba zabki wychodza kolo 6 msc a z jakim najwczesniejszym przypadkiem sie spotkalyscie ?? U Michalka widze tylko takie 2 biale slady na dziasle ale to chyba raczej jeszcze nie realne nie ???????

Liiviia- mojej znajomej synek miał pierwszego ząbka gdy skończył 4 m-c!:-D
U mojego pierwszego synka pierwszy ząbek pojawił się równo w 6 m-cu:-D

Mąż mojej przyjaciółki urodził się z jednym zębem... córka kuzyna miała 5 zębów w 7 msc... wcześniej słyszałam że w 5 miesiącu ale dowiedziałam się u źródła i teraz jestem pewna ;-)

Hania też ma bały ślad na dziąśle i jak byłam z nią ostatnio u lekarki to powiedziała że bardzo możliwe że to ząb tymbardziej, że Hania się slini tak, że wzasadzie to jej cały czas ślina po brodzie kapie.. masakra\.. nie mozemy jej na plecy układać... tak wiec baaaaardzo realne...

dziwne to moje dziecko... strasznie powoli rośnie za to zęby już wychodzą włosy jak u 6msc dziecka... i jeszcze sie okaze ze niedługo chodzić zacznie! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
aaaa u nas skok... 12 tydz... i wszystko ok tylko mała gorzej ssie i płacze przez sen.. i łatwo się wybudza.. wystarczy najmniejszy szmer...hmm... myślałam że będzie gorzej ale ciiiiii nie będę jej chwalić bo znów mi tu małe piekło zgotuje:eek:

u nas znów problem taki, ze Hania śpi TYLKO w łóżeczku.. i nieraz w nocy jak ją nakarmie i nie chce mis ie jej odkładać i chce zeby dospała z nami do rana to nieeee ona się wybudza coraz bardziej i gada... ale nie narzekam... bo pewnie gdyby mi sie nauczyła spać z nami to dopiero miałabym powód do marudzenia.. tymbardziej, że zacznie niedługo przesypiać całe noce (mam nadzieje) a właśnie... do mam które mają starsze maluchy... ile miały wasze pociechy jak zaczęły przesypiać w nocy 9 godzin

Ostatnia edycja:
Do góry