reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

nowa umiejętnośc Rocha : gubienie skarpetek podczas spaceru w taki spsób,że niewadomo kiedy niewiadomo gdzie:raz dwa i goła stopa.:szok:;-)

reklama
Nie wiem jakim cudem to mu się udało, ale dziś w nocy Witek obudził się z głową pod przewijakiem, a tm gdzie powinna być główka były nóżki :confused::baffled::-D

Filippo nie posiedzi już spokojnie u mamy na kolankach. Wszystko jest notorycznie ściągane ze stołu i oczywiście wkładane do buzi. Nie posiedzi też spokojnie w foteliku samochodowym, tak się dźwiga do siadania, że gdyby nie pasy to wyleciałby z niego nie raz. Wyciąga rączki do osób i rzeczy które mu się spodobały. A najfajniejsze jest to, że wcale nie trzeba go rozśmieszać żeby sam z siebie zaczął się śmiać. :-)

U NAS NOWA UMIEJETNOSCIA JEST PRZEWRACANIE SIE WE WSZYSTKIE BOKI ;-)W NOCY MIEDZY SZCZEBELKAMI LADUJA NOZKI:-p

no to ja się pochwalę że Filip już raczkuje. nie za kazdym razem udaje mu sie zrobić to prawidłowo, ale metr już spokojnie podraczkuje

a ogólnie Filip potrafi:
- swobodnie przewracac się na oba boki
- przewracac sie z pleców na brzuch (expresowo) i z brzucha na plecy
- kłaść sie w poprzek łóżeczka oraz z głową w nożnej cześci łóżeczka
- nogi wystające z pomiędzy szczebelków to standard
- obracać się dookoła własnej osi
- pełazac, orz ostatnio zaczyna raczkowac
- sam trzyma butelkę
- sam wyjmuje i wkłada smoczka do buzi
- szeroko otwiera pyszczek jak daje mu zupkę
- chwyta sie jednoczesnie za dwie nózki (do buzi jeszcze nie dociągnął)
- ale za to sięga swoimi naręcznymi palcami do samego gardła
- szczypie, drapie, gryzie wszystko i wszystkich
- na spacerach w wózku nóźki =m azarzucone na pałąk
- krzyczy zarówno z radosci jak i wściekłosci
- wymawia mnóstwo sylab
- ciąga się za siusiaka
- bije się po brzuchu
- stoi sztywno na nózkach, ja postawie go na sobie przodem dos iebie, to wspina mi sie po brzuchu
- pluje na odległość
- potrafi spaść z sofy na podłogę :-D
- lubi oglądac bajki, albo cokolwiek na komputerze, co sie rysza i jest kolorowe

wiecej na razie nie pami etam

ALE ZDOLNY CHLOPCZYK :-):tak: ARYAN TEZ POTRAFI PLUC I NIE TYLKO:-D ALE DO RACZKOWANIA JESZCZE MU DALEKO:no: A NO I PROBUJE SAM SIEDZIEC :-p

To bicie po brzuchu to u nas też jest, aż czasami czerwone mu się robi. Nie wiem co to za fanaberie. :no: Mąż mówi, że Filippo gra na bębenku. :-) A dzisiaj młodemu udało się wsadzić palce prawej stopy do buzi.

reklama
Do góry