reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
ech tyle tego, ja juz nie nadarzam zapisywac, MIchas spokojnie przemieszcza sie siegajac po przedmiot, denerwuje sie przy tym okrutnie bo chce wiecej a cialko nie zawsze pozwala hehhhe, poza tym ssie paluchy u stopek, wstaje na nozkach gdy tylko cie go wezmie pod pachy.... no i kila jeszcze innych rzeczy.... mi rece opadaja boon nie posiedzi spokojnie nawet minuty :-( ledwo co mam kiedy siku zrobic bo musze przy nim byc non syop, masakra!!! ;-) moja kochana masakra hehehhe

Laura tez znudzila sie juz probami siadania teraz chce stac jak tylko ja sie pod pachy wezmie,stopki zajada codziennie,przewraca sie juz z latwoscia z pleckow na brzuszek i jak na brzuchu lezy to przymierza sie do raczkowania dzwigajac tylek i czolga sie ale raczkowac jeszcze nie umie
poza tym jak u Karlam na krok jej zostawic nie moge bo ryczy:angry::no::sick:

Mój synek za to najpierw wypróbowuje różne przekręty robić przez sen ;-) Na początku na śpiku przekręcał się z boku na bok, a teraz z plecków na brzuszek i odwrotnie. Ciekawa jestem kiedy zacznie to robić w realu :happy2: Bo boczki zaczął wprowadzać jakieś dwa dni później :tak: Ale zauważyłam też, że jak leży na brzuszku i się bawi to czasem stara się podciągnąć nogi pod siebie jak do raczkowania, ale nie zawsze mu to wychodzi. Zadziwiające jest to, że każde dziecko rozwija się w innym - swoim tempie i nie koniecznie zaczynają od tych samych umiejętności ;-):-D

Oli podnosila tylek do raczkowania jak jej glowa lezala na kocyku, jak zaczela podnosic glowe to tylek jest w dole :)
aktualnie cwiczy trudna sztuke trafiania noga do buzi i w luzeczku slicznie wiruje:p w nocy o 10 stopni sie odwrocila a potem o 90 :p Smieje sie ze jak ja poloze to tanczy bo opiera sie na pietach,podnosi tyleczek do gory i wywija nim na boki

reklama
Do góry