reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

BRAWO DLA ZUZI!!!!!

GRACUŚ TEŻ ZACzYNA JUZ SIE ROZKRECAC! Kiedy bylismy w sobote w zoo, szlismy wszyscy obok siebie, ale nagle Marcin poszedl do wc a Gracjanek akurat nie zauwazyl tego faktu, po chwili sie rozejrzal, spojrzal na mnie dziwnym wzrokiem i pyta: gdzie tata? hehe
potem kiedy pokaywalismy mu strusie, mowie mowie mu, patrz kochanie to strus, a on : tu też i pokazuje na drugiego strusia :-)

fajnie juz tak sobie pogadac z wlasnym dzieckiem.
wczoraj kiedy lezal juz w lozeczku obral niesamowicie dziwna poze, wiec sie go pytam,: polozysz sie juz normalnie i pojdziesz spac, a on :ne, ja na to: tak bedziesz lezał? a on : tak
Kurcze, a tak niedawno czekałąm aż zacznie gaworzyć :-) tylko czekac kiedy zacznie pyskowac :-) hehehe, choc na to akurat nie czekam z niecierpliwoscią :-)

reklama
Tynka dość że u Ciebie mamusiu, bo u mnie mamo. Mówię jej - powiedz mamusia - mama i śmieje się
ale tata niet, tylko tatuś
na babcie nie powie babcia, tylko z przekąsem babka.
Taki bzik niepokorny :tak:

Male gadulki. :-D

Robert tez nawija coraz wiecej, a z dogadaniem sie z nim nie mam juz zadnego problemu, jak sie cos zapytam, gdzie ma dac odpowiedz tak lub nie to nie ma problemu, a jak pytanie jest bardziej zlozone to pokazuje. :-D

Dzisiaj przyniosl mi autko, bo wypadly mu kolka, no to mowie do Niego" Daj autko to naprawimy, bo kolka wypadly" a On powtarza "kolka".
Wlasciwie co chwile powtarza za nami jakies wyrazy. Wylapuje z rozmowy i potem chodzi jak taka mala papuga i powtarza. :happy:
Dobrze, ze zadne z nas, ani nikt z naszego towarzystwa nie przeklina, bo to pewnie tez by szybko zalapal. :dry:

Tynka dość że u Ciebie mamusiu, bo u mnie mamo. Mówię jej - powiedz mamusia - mama i śmieje się
ale tata niet, tylko tatuś
na babcie nie powie babcia, tylko z przekąsem babka.
Taki bzik niepokorny :tak:
To i tak nie jest źle. Filipowi ostatnio się coś pomieszało i woła na mnie tata. :crazy:
Za to do dziadka mów dadziu

u nas jest
bacia - babcia
dziadzia- dziadek

Mimisia - Emilka ( na co Emilka oburza się " nie jestem mimisia tylko Emilka duża dziewczynka ")

a co do słowa mamusia - tatuś .........to dziewczyny po prostu nauczyły sie u moich rodziców bo my z siostrą tak zwracamy się do naszych rodziców no i najpierw Emilka zaczeła potem pewnego wieczoru Natalka i tak już zostało :sorry2::tak:

bardzo ladny przyklad dajecie dzieciom - jestem pod wrazeniem:tak:

no i gratki dla wszystkich gadajacych:-)

reklama
Dobrze, ze zadne z nas, ani nikt z naszego towarzystwa nie przeklina, bo to pewnie tez by szybko zalapal. :dry:
No właśnie, u mnie tak to wygląda, że nie klniemy, ale jak prowadzę samochód nie potrafię nie psioczyć na innych. No i nie dalej jak dziś wypsnęło mi się brzydkie słówko na K. Emilka od razu podchwyciła :no::sorry2:

Do góry