reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

BRAWO DLA ZUZI!!!!!

GRACUŚ TEŻ ZACzYNA JUZ SIE ROZKRECAC! Kiedy bylismy w sobote w zoo, szlismy wszyscy obok siebie, ale nagle Marcin poszedl do wc a Gracjanek akurat nie zauwazyl tego faktu, po chwili sie rozejrzal, spojrzal na mnie dziwnym wzrokiem i pyta: gdzie tata? hehe
potem kiedy pokaywalismy mu strusie, mowie mowie mu, patrz kochanie to strus, a on : tu też i pokazuje na drugiego strusia :-)

fajnie juz tak sobie pogadac z wlasnym dzieckiem.
wczoraj kiedy lezal juz w lozeczku obral niesamowicie dziwna poze, wiec sie go pytam,: polozysz sie juz normalnie i pojdziesz spac, a on :ne, ja na to: tak bedziesz lezał? a on : tak
Kurcze, a tak niedawno czekałąm aż zacznie gaworzyć :-) tylko czekac kiedy zacznie pyskowac :-) hehehe, choc na to akurat nie czekam z niecierpliwoscią :-)

reklama
Tynka dość że u Ciebie mamusiu, bo u mnie mamo. Mówię jej - powiedz mamusia - mama i śmieje się
ale tata niet, tylko tatuś
na babcie nie powie babcia, tylko z przekąsem babka.
Taki bzik niepokorny :tak:

Male gadulki. :-D

Robert tez nawija coraz wiecej, a z dogadaniem sie z nim nie mam juz zadnego problemu, jak sie cos zapytam, gdzie ma dac odpowiedz tak lub nie to nie ma problemu, a jak pytanie jest bardziej zlozone to pokazuje. :-D

Dzisiaj przyniosl mi autko, bo wypadly mu kolka, no to mowie do Niego" Daj autko to naprawimy, bo kolka wypadly" a On powtarza "kolka".
Wlasciwie co chwile powtarza za nami jakies wyrazy. Wylapuje z rozmowy i potem chodzi jak taka mala papuga i powtarza. :happy:
Dobrze, ze zadne z nas, ani nikt z naszego towarzystwa nie przeklina, bo to pewnie tez by szybko zalapal. :dry:

Tynka dość że u Ciebie mamusiu, bo u mnie mamo. Mówię jej - powiedz mamusia - mama i śmieje się
ale tata niet, tylko tatuś
na babcie nie powie babcia, tylko z przekąsem babka.
Taki bzik niepokorny :tak:
To i tak nie jest źle. Filipowi ostatnio się coś pomieszało i woła na mnie tata. :crazy:
Za to do dziadka mów dadziu

u nas jest
bacia - babcia
dziadzia- dziadek

Mimisia - Emilka ( na co Emilka oburza się " nie jestem mimisia tylko Emilka duża dziewczynka ")

a co do słowa mamusia - tatuś .........to dziewczyny po prostu nauczyły sie u moich rodziców bo my z siostrą tak zwracamy się do naszych rodziców no i najpierw Emilka zaczeła potem pewnego wieczoru Natalka i tak już zostało :sorry2::tak:

bardzo ladny przyklad dajecie dzieciom - jestem pod wrazeniem:tak:

no i gratki dla wszystkich gadajacych:-)

reklama
Dobrze, ze zadne z nas, ani nikt z naszego towarzystwa nie przeklina, bo to pewnie tez by szybko zalapal. :dry:
No właśnie, u mnie tak to wygląda, że nie klniemy, ale jak prowadzę samochód nie potrafię nie psioczyć na innych. No i nie dalej jak dziś wypsnęło mi się brzydkie słówko na K. Emilka od razu podchwyciła :no::sorry2:

Do góry