reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Antosiowa nie, on wuła mówi na swojego wujka :-):-):-):-)

U nas wujek to "uje".
Dziś byłam cały dzien poza domem, Wrocilam i Zuzia juz lezała. Poszłam się z nią przywitac i przytulić na dobranoc. Przylgneła o mnie jak rzep i pytam ją "co robilas dzisiaj z tata?" a ona mi na to:
Niunia tatom bumbum epu. Tem uśu.

W wolnym tlumaczeniu "Zuzia (niunia) z tatą autem w sklepie, a potem na chuśtawkach"
mąż mi opowiada co robili a ja mu na to... "ja juz wszystko wiem?" On: skąd? a ja: Od Zuzi :-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Abeja jakie piekne zdanie, normalnie leje:-D:-Dgratki dla Zuzi, kiedy od Nika takie cos uslysze:confused:
ale i tak Zuzka chyba przebija wszystkie nasze styczniaki skoro juz łaczy w zdania:szok::szok::szok:

Ela u nas identyko, zupy ktore kiedys uwielbial juz w ogole nie je bo chce sam, juz nawet nie ma szans na karmienie go lyzeczka albo wiedlcem ... a najgorsze ze sam sobie srednio radzi bo wiekszosc laduje poza talerzykiem i przez to mniej je:dry::baffled:

Antosiowa u nas bylo identyko, na dworze cos ugryzl i odrazu wyrzucal ale juz mu to przeszlo i znow oddaje:tak:

Brawo Zuziu.

Zuza od samego poczatku miala gadane :tak: :-D

A tak wogole to moze jakies male spotkanko???
Stesknilam sie juz za Wami Dziewczyny.

Ech też bym się spotkała :tak: ale lepiej od razu napiszę, że nie dam rady :-p:-p:-p
Emi dziś przejeżdżając ze mną autem przez tory kolejowe stwierdziła że tu jeździ POCIĄ
A jak widzi takie auto jak dziadków to woła dziadek
Gdy widzi auto jak wujka woła ujek
Niezłą ma pamięć.

Ostatnia edycja:
reklama
:szok::szok::szok: nie piszcie lepiej już o osiągnięciach w mowie, bo mi się wstyd robi :zawstydzona/y:, Nikuś to pewnie jeszcze za pół roku ni będzie umiał takiego zdania sklecić jak Zuzolek.
Oczywiście dla wszystkich gadulskich wielkie gratki :tak::-).
A co do jedzenia to bez komentarza, bo tylko bawić się potrafi, a zjeść nic :no:.

Do góry