reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
U nas tez co rusz pojawia sie jakies nowe slowo ostatnio jes oć (choć) i jajo (caly czas chce jesc jajo stoi pod lodowka i sie drze jajo) no i dziadzio. Dziadek chodzi dumny jak paw:-D:-D:-D:-D.

To się nam styczniaki rozgadały na całego :-):-):-) ... gratki dla małych zdolniaszków :-), a tak swoją drogą to słowo "mamusia" też by mi się marzyło usłyszeć :tak::-)

a moja Malina wczoraj przynosiła mi po kolei wszystkie zabawki i mówła za każdyum razem "ocie adzio" (czyli po polsku: proszę bardzo) ślicznie mówi do Krzyśka tato, tatko, tatuś (we wszystkich możliwych odmianach) niestety, ja jestem tylko "mama" :dry:bez zbędnych zdrobnień. Babcia to "bacia" jedzenie to "am-am" a nasz samochód to "bibik" (wymyśliła sama, bo kiedyś naśladowałam tak klakson samochodowy Noddy'ego) ale generalnie to niewiele mówi bo jej się po prostu nie chce:-pnajchętniej to po prostu papla coś pod nosem sama do siebie albo coś po swojemu nam opowiada,

Xandii też Ci się zaczyna rozgadywać.

Antenka brawo dla Hubcia!

U nas mimo całego rozgadania Emilki ja jestem tylko mama, z mamom, mami a tatę odmienia dużo bardziej.

gratki gratki:-)

u nas doszło cos ala "dobidznia" a powtarza to zawsze jak wychodzimy ze sklepu i ja mowie "do widzenia" i pani odpowiada,po czym mowi on i o dziwo pani znow odpowiada czyli zrozumiale;-):tak:

reklama
Do góry