reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Monia, oby to była dobra lekcja;-)
A moje dziecko potrafi wspiąć się po uchwytach od szuflad na komodę:wściekła/y:... uchwyty zostały dzisiaj zdemontowane:baffled:

reklama
Niezłe te nasze styczniaki

Wituś wcześnie spróbował, może dzięki tej lekcji nie zacznie zbyt wcześnie prób z zapalonym tytoniem...;-)

Antoś dołącza do grona kaskaderów :szok:

A skoro już na rozwoju jesteśmy, to z dniem dzisiejszym wszystkie nasze "styczniaki" mają już za sobą 1,5 roku. Powiedzcie zatem jakie są Wasze postępy w odsmoczaniu? Najwyższa pora zacząć :-p:-D:-D:-D
my już szczęśliwie smoka nie pamiętamy

Lorien, ja postanowiłam, że smoka odstawimy jak wyjda wszystkie zęby. Wolę zostawić sobie jeszcze troche czasu, bo wiem, że nie będzie łatwo:baffled:. A jak już wyjda zęby to nie będzie juz pretekstu, żeby to dalej ciągnąć;-).

No tak, u nas smok też bywał ukojeniem przy ząbkach, ale bez tego dajemy radę. Antosiowa już niedługo i smok może pójść w odstawkę. Powodzenia!

Lorien, ja postanowiłam, że smoka odstawimy jak wyjda wszystkie zęby. Wolę zostawić sobie jeszcze troche czasu, bo wiem, że nie będzie łatwo:baffled:. A jak już wyjda zęby to nie będzie juz pretekstu, żeby to dalej ciągnąć;-).

my tak samo:tak: staram sie mu ograniczac w dzien ale jak gdzies zobaczy to odrazu krzyczy "mama" on tak mowi na smoka:dry: bo my zawsze mowilismy 'moniu, masz monia" i on krzyczy "mama":wściekła/y::no:a ja sie ludzilam ze to na mnie tak wola ale kiedys patrze a on wola mama i szka cos pod poduszka(a tam zawsze smoki chowalismy)

... z tego co kojarzę, to Antoś już od dawna należy do kręgu alpinistów :-D:-D:tak:. Brawo Antoś :-), tylko miej litość dla mamy, żeby przy twoich wspinaczkach zawału nie dostała ;-). Antosiowa :*

My smoka nadal używamy tylko do spania ... więc nie mam jakiegoś strasznego "parcia", żeby zacząć Matiego oduczać :-p;-) ... na wszystko przyjdzie pora :cool2::-D

My o zgrozo dopiero:-D oduczamy od cyca,patologia normalnie, ale 3 doba bez i w miare spoko;-)Jesli chodzi tez o inne rzeczy to nie mam jakiegos kalendarza kiedy sie powinno odstawiac, wole,zeby to jakos naturalnie przyszlo albo jak sie faktycznie juz zmobilizuje hehe.Natalka sie oduczyla hm chyba w maju, z dnia na dzien, lekarz kazal:-D;-)posluchala go ;-)wiec czekam az Marta tez sama zrozumie;-)Ale w ogole widze po sobie,ze teraz mam mniejsze parcie niz jak Natalka byla jedynaczka i podchodze jeszcze;-)bardziej na luzie...i mysle,ze skoro Natalka przezyla to Marta tez sobie da rade:-D;-)No ale ja to jestem mega wyrodna:-pAle denerwuje mnie jak ktos zwraca uwage,ze Marta ma smoka w buzi i zeby go wyciagnela:-Dostatnio ma czesciej hehe ale przestane brac na spacer,zeby ja uspokajac;-)

reklama
u nas smok dalej w uzycia i tak jak do tej pory tylko do spania. Kiedy zaczne ja oduczac to nie wiem, tez nie mam jakiegos strasznego cisnienia. W trakcie dnia nie daje bo uwazam ze nie jest jej potrzebny.
Skakanka odcycolanie? ale jestes wytrwała, Julka jak widzi cycusie to sie cieszy jak głupi do sera, ale w sumie to nie wiem czemu bo przeciez niemozliwe zeby pamietała do czego (miedzy innymi:-D) słuzą

Do góry