reklama
... Inne zwierzęta ciężko jej wychodzą, choć widać, że czasem się stara to później zapomina.
Dlatego ja powtarzam co dziennie Witkowi cały zwierzyniec
Moja mala mnie dzisiaj rozbroila
Do tej pory jak probowalam jej uswiadomic w Irlandii ze bye bye to to samo co pa pa to na mnie tylko glupio patrzyla a dzis z glupia frant do czegos na monitorze powiedzialam bye bye i on stanela obok mnie i zaczela machac raczka
No i wogole buzia jej sie nie zamykala i nawet wyraznie powiedziala 'nie nie' 'pa pa' i przyniosla mi buta mowiac 'bu' ale powtorzyc nie chciala aaa i pokazala na dzidzie mowiac 'dzidzi' niestety powtorzyc nie chciala
Brawo dla małej lingwistki
Mamy sąsiada muła, ale Emi nie umie go naśladować
chyba mi coś na umysł padło ............
No to chyba jakiś nietypowy muł z niego skoro Emi nie może go zapamiętać ;-)
Brawa dla wszystkich rozgadanych Styczniaków
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Brawo, Malutkie gadulki.
Robert nawija jak szalony, ale glownie w sobie zrozumialym kezyku. Choc wychdza mu tam jakies slowka z tego:
- bampa - lampa
- łała - piesek, ale w sumie to na inne zwierzatka tez tak czasami wola
- tato - tata, nie mowi tata, tylko sobie odmienia,
- cio to - wiadomo
- fiato - światlo
- a kuku - wiadomo
- si - na gorace rzeczy,
- zizi, lub czasami dzidzi - na dzidzie
sporo tego jeszcze jest, ale jakos juz nie mysle.
Daje wreszcie "czesc" i przybija piatke,
pokazuje czesci ciala, a wlasciwie twarzy,
wie co sie z bucikami robi,
potrafi wchodzic i schodzic ze schodow za jedna raczke ( to zasluga mojego Piotrka)
potrafi rozebrac sie z kurtki,
umie powiesic sobie i zdjac cos z szyji
...ple, ple ple itd, nie zanudzam Was juz. Sporo tego by jeszcze bylo, ale wydaje mi sie, ze Wasze dzieciaczki potrafia mniej wiecej to samo, wiec juz sie nie rozpisuje.
Robert nawija jak szalony, ale glownie w sobie zrozumialym kezyku. Choc wychdza mu tam jakies slowka z tego:
- bampa - lampa
- łała - piesek, ale w sumie to na inne zwierzatka tez tak czasami wola
- tato - tata, nie mowi tata, tylko sobie odmienia,
- cio to - wiadomo
- fiato - światlo
- a kuku - wiadomo
- si - na gorace rzeczy,
- zizi, lub czasami dzidzi - na dzidzie
sporo tego jeszcze jest, ale jakos juz nie mysle.
Daje wreszcie "czesc" i przybija piatke,
pokazuje czesci ciala, a wlasciwie twarzy,
wie co sie z bucikami robi,
potrafi wchodzic i schodzic ze schodow za jedna raczke ( to zasluga mojego Piotrka)
potrafi rozebrac sie z kurtki,
umie powiesic sobie i zdjac cos z szyji
...ple, ple ple itd, nie zanudzam Was juz. Sporo tego by jeszcze bylo, ale wydaje mi sie, ze Wasze dzieciaczki potrafia mniej wiecej to samo, wiec juz sie nie rozpisuje.
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
Brawo, brawo ... gadające maluszki
Witek na pewno nie potrafi wchodzić i schodzić po schodach, nawet na czworaka. My w mieszkaniu nie mamy tekowych schodów, a moi rodzice i teściowa też nie. Więc synek nie ma się gdzie uczyć. Z kolei na klatce schodowej jakoś nie mam ochoty go tego uczyć. Wiadomo: brud, piach itp.
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Witek na pewno nie potrafi wchodzić i schodzić po schodach, nawet na czworaka. My w mieszkaniu nie mamy tekowych schodów, a moi rodzice i teściowa też nie. Więc synek nie ma się gdzie uczyć. Z kolei na klatce schodowej jakoś nie mam ochoty go tego uczyć. Wiadomo: brud, piach itp.
My tez nie mamy schodow w mieszkaniu. Piotrek nauczyl Roberta wlasnie na klatce schodowej. Wystarczylo mu, ze raz zszedl od nas z 2 pietra i teraz juz wie jak ma to robic.
K
kasiulka0901
Gość
Rochu jest bardzo głodny nowych rzeczy i poznawania.
Odkrył przyjemność odkurzania. Mamę i tatę odpycha, bo chce odkurzać sam
Oto filmik
YouTube - roch's best friend
Odkrył przyjemność odkurzania. Mamę i tatę odpycha, bo chce odkurzać sam
Oto filmik
YouTube - roch's best friend
reklama
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
Kasiulka ..... Rochu jest cudny, jak tak z determinacją odrywa tatusiowi palce od rączki odkurzacza ... :-)
Podziel się: