reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

A w sumie to po cholere;-)im te odglosy zwierzat:-D:-D;-)przeciez maja gadac po ludzkiemu:rofl2:;-)Ale mimo wszystko gratuluje:-);-)

reklama
dokładnie tak - Emilce najlepiej wychodzą te zwierzątka które spotyka na spacerkach - konik, piesek i kotek. resztę zna z książeczek, niektóre umie powtórzyć, ale to nie to co tamte zwierzaczki.

Moja mala mnie dzisiaj rozbroila
Do tej pory jak probowalam jej uswiadomic w Irlandii ze bye bye to to samo co pa pa to na mnie tylko glupio patrzyla a dzis z glupia frant do czegos na monitorze powiedzialam bye bye i on stanela obok mnie i zaczela machac raczka :laugh2:
No i wogole buzia jej sie nie zamykala i nawet wyraznie powiedziala 'nie nie' 'pa pa' i przyniosla mi buta mowiac 'bu' ale powtorzyc nie chciala :p aaa i pokazala na dzidzie mowiac 'dzidzi' niestety powtorzyc nie chciala :p

:szok::szok::szok: ... ale nasze styczniaki idą jak burza z tymi nowymi umiejętnościami :tak::tak::tak: ... nawet nie jestem już w stanie wymienić koga za co pochwalić :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ... tyle tego jest :-).

Brawo kochane zdolniaszki :-):-):-)!!!!!!!

dokładnie tak - Emilce najlepiej wychodzą te zwierzątka które spotyka na spacerkach - konik, piesek i kotek. resztę zna z książeczek, niektóre umie powtórzyć, ale to nie to co tamte zwierzaczki.

to chyba faktycznie prawda, ze dzieci lepiej sie ucza slyszac jakies zwierze na zywo, u nas dokladnie tak samo w zwiazku z czym najlepiej wychodzi piesek:tak:

Z odgłosów zwierzątek to Nadia potrafi:
piesek - ham ham
kura - ko ko
kotek - miam miam
no i jak ptaszki odlatują to mówi frrrr nie ma
A poza tym to jest mama, tata, daddy (ang.), dziadzia, baba, dzidzia, a co to, dog, duck (ang.), lala, nie, oć (choć), aja (jak głaszcze pieski)
i więcej nie mogę sobie przypomnieć a jest więcej.

Idą jak burza te nasze styczniaki!

reklama
Do góry