reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
u nas nabiły się dzisiaj dwa guzy, wczoraj jeden...:dull::szok:
wszystko przez to, że Zuzka raczkuje jak szalona, gdzie się da. Wczoraj dorwała sie do kaloryfera i próbowała wstac trzymajac sie go, ale jej sie raczki zeslizgnely i łupneła czołem zanim zdołałam dobiec:wściekła/y: dzisiaj podobna sytuacja miała miejsce między łozkiem a szafą... poza tym podobaja jej sie palce u stóp dziadka .... nawet te próbuje wziasc do buzi...:wściekła/y:

no to juz wiecie kochane co ja przezywalam jakies 1,5 miesiaca temu :-) brawo brawo Zuzka :-) Abeja zobaczysz szybko sie nauczy panowac nad cialme, Michas teraz tylko czasami zaryje ale to raczej z pospiechu heheh :-) nauczyl sie ostroznie siadac i wstawac, lapie sie juz tylko jedna reka :-)

Karlam, zakupiłam ten bidonik i niestety póki co Hania traktuje go jak nową zabawke a słomkę zamiast do buzi kładzie sobie do...oka:-D:-D:-D:-D. Cóż, będziemy próbować aż w końcu się uda:tak::-).

no trzeba cwiczyc :-)

a ja czasem z rana puszczam Jeremiemu MiniMini .... jest kilka bajek na które się ożywia, ale najbardziej podoba mu się jak śpiewają dzieci, dlatego Świat Elmo jest na pierwszym miejscu ... no i przerywnik z rybką zawsze jest powodem, by zerknąć na ekran i się uśmiechnąć.

Pozatym Jeremi poznaje już się na zdjęciach, zresztą mamę , tate, babcię i resztę rodzinki też. Ostatnio spojrzał na monitor, który był wyłączony i strasznie się zasmucił, że nie ma go na tapecie. Ale jak tylko włączyłam, to się rozpromienił :happy2:

u nas tez czasami leci mini mini i rybka jest na piedestale :-)

brawo dla Ewelinki za bicie brawo:tak::happy:

jak wyzej heheh :-) BRAWO!

A TERAZ CO MOJE DZIECKO NAUCZYLO SIE PODCZAS MOJEJ NIEOBECNOSCI, REWELACJE TO NIE SA BO WASZE POCIECHY UMIEJA TO JUZ OD BARDZO DAWNA, NO ALE DLA MNIE TO NIESAMOWITY SUKCES ;-) MICHAS PIJE MLEKO SZTUCZNE Z BUTLI, SSIE SMOCZKA I Z NIM ZASYPIA :-) BEZ PROBMELU MOGLABYM ODSTAWIC CYCKA CALKOWICIE TYLKO ZE TROCHE MI SZKODA A Z DRUGIEJ STRONY TO BY WIELE ULATWILO :-)

Karlam ... to super, że wyjazd rozwiązał kilka problemów i że Michaś pije z butli i ssie smoka :tak::-)... no a jak to przyuczanie znieśli Twoi rodzice i Twój brzdąc ???

wlasnie Michas bawil sie zapieciami od lezaczka (siedzisko z hustawki firher price), oczywiscie siedzial na ziemi, odwrocilam sie do kompa, po chwili patrze a on siedzi normlanie na lezaczku, jak on sie na niego wdrapal i sobie usiadl to nie wiem!!! :-)

Gratki dla zdolniach małych!:-D
W sobotę byliśmy na pizzy, którą robi koleżanka. Wzięła na chwilę tak Emilkę, a ona siup i mąka z całą miską na ziemi się znalazła, takiego mamy chachara w domu.:-)

Coraz więcej siedzi, nie raczkuje, ale to kwestia dni.

Filip na widok psa mówi "au". a psa nawet nie posiadamy:szok:

poza tym uwielbia bawic sie klawiatura. i odkad wyrwał na stałe klawisz spacji z laptopa tatusiowego, to tez z firmy przyniósł my klawiature. i moge spokojnie posiedziec na kiblu:-D:crazy:
a jego ulubionym celem raczkowania jest skrzynka od kompa. i bardzo interesuje go przycisk "reset":sorry2::crazy::baffled:

reklama
wielkie brawa dla wszystkich zdolnych dzieciaczkow!!!!

Laura tez juz sama siedzi nawet stabilnie-jakies 3 minuty:-D

raczkowac jeszcze nie potrafi,chociaz pozycje do tego ma dobra to jeszcze niebardzo wie jak to robic tylko sie turla wszedzie jak Jeremi:-D

Do góry