reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Monia, Antoś tak samo, najlepiej symuluje kaszel. A dzisiaj cały dzień przedrzeźniał babcię z tym kaszlem :-D:-D. No i wymusza wszystko tym swoim niby płaczem, cwaniaczek jeden:tak::-).

My właśnie tylko mówimy do niego żeby nie udawał i poza tym niereagujemy wcale i mały za moment przestaje :tak:
...a swoje teorie każda z nas ma...chociaz swego czasu tez troszke irytowały mnie jej poglądy, ale doszłam do wniosku że niepotrzebnie. każda z nas miała swoje wyobrażenia o wychpwywaniu dziecka, a czy się sprawdziły to już inna sprawa;-)

Prawda Elu. Każda z nas obiecała sobie, że tego czy owego nie będzie robiła lub wręcz miała zamiar tak robić. A teraz każda z nas powinna szczerze przed samą sobą się przyznać czy wszystko zrobiła tak jak chciała. Ja wiem, że popełniłam dwa błędy i nic na to nie poradzę. Jednego nie da rady się już odkręcić, a z drugim będę walczyć we wrześniu na urlopie.

Witek potrafi usiąść w swoim foteliku-bujaczku i nawet z niego wypaść ;-)

reklama
Nie myslalam,ze bylo nas az "tyle" poirytowanych;-)Tylko nieliczne daly temu wyraz;-):-Dalez wy jestescie skryte:rofl2:Hm i nie wiedzialam,ze zaszla w ciaze..Prawda jest,ze nie moglam czytac jej postow bo sie denerwowalam ale naprawde jej gratuluje,ze zaszla w ciaze.Wierze,ze przeszla swoje skoro 8mscy sie starali z mezem...
Maja ales ty zlosliwa;-)prawie tak jak ja:-)Pewnie sie kiedys w koncu ja tez;-) doigram

Ja tez kiedys jak nie mialam dzieci to myslalam,ze absolutnie:-Dnie pozwole dziecku ogladac tv i reklam bo to takie oglupiajace:rofl2:. Ale poki co jednego sie trzymam;-)nie daje coli, pepsi i czipsow, denerwuje mnie jak ktos inny typu babcia jej daje skosztowac:nerd:mam ochote zrobic awanture wtedy:-D

Karlam, zakupiłam ten bidonik i niestety póki co Hania traktuje go jak nową zabawke a słomkę zamiast do buzi kładzie sobie do...oka:-D:-D:-D:-D. Cóż, będziemy próbować aż w końcu się uda:tak::-).

Czesc dziewuszki wpadam jak zwykle po dlugiej przerwie i od razu z wiadomoscia mamy pierwszy zabek. Oliwcia poczynila juz duze postepy w siadaniu ale teraz przy zabkowaniu schudla bo jesc nie chciala i znowu sie cofnela :( niestety gada jak najeta i powoli zaczyna uczyc sie terroryzowania mamusi placzem^__^ czasem sie daje ale staram sie nie.

Jeśli chodzi o zasady to u nas zero bajek telewizyjnych ( jak na razie) zero telewizji, zero reklam. I tak zostanie. Po prostu nie mamy telewizora i jesteśmy z tym szczęśliwi.:-):-)
Czipsów i innego badziewia tez będziemy unikać.:tak:

Gratki dla Oliwci z okazji pierwszego ząbka:happy:

Aniay to ty jesteś dorosła a nie Oliwcia, jak raz i drugi dasz się płaczem przekonać do czegoś... to będzieswz mieć baaardszo wesoło:cool:

reklama
Do góry