Odbyłyśmy wizytę szczepienną. Szczepienie Kornelcia jak zawsze zniosła niemal bez płaczu. Pani Doktor była najlepsza przyjaciółką
)-uśmiecha się , macha rączkami i nóżkami, piszczy w głos
)
Co do trzymania głowki bardziej na lewo to podobno wyprostuje się i specjalnie nie musze cwiczyc, wystarczy rowerek i przekręcanie a także trzymanie małej na rękach tak aby plecki opierała o Nas, czyli przodem do kierunku jazdy
)) ze tak powiem. Asymetria powinna zniknąć.
UWAGA!Otrzymałam skierowanie na USG brzuszka- bo podobno pani doktor kieruje wszystkie dzieci-chce mieć pewność ze to czego nie może zbadac rozwija się dobrze. Kolejne skierowanie na USG głowki ponieważ niby głowka miesci się w centylach względem wieku, ale ma spora główke wiec profilaktycznie badamy. HMMM wiem,że u mnie w rodzinie wszystkie dzieci maja spore głowki a mała jest podobna do mnie wiec powinnam być spokojna, no bo przecież nie ma tez objawow wodogłowia ale przyznam ze znow wkradł się niepokoj. Termin USG dopiero 27 sierpnia.
Czy Wy tez macie takie badania?
Kornela nie obraca się jeszcze sama na brzuszek ale tatuś nauczyl,ze jak za rączke chwyta i unosi w bok tzn ze trzeba ruszyc nóżki i pupę i majgnąć się na bok
)) i już tak robi.
Daizyy chyba dodawała filmik z kąpieli? no wiec przestałam stosować gąbkę w wannie i jaka jest radossssssss, machanie rekami, nozkami, piski , krzyk, smiech
)))