reklama
Tonya
Zadowolona z życia :)
Ewa piekna gromadka :-) Bardzo mi się Mania podoba :-)
Ewak super stadko podziwiam Cie ja tez lubię zwierzaki ale bardziej u kogoś u siebie na razie nie chce mieć żadnego zwierzaczkadlatego bo to obowiązek jest no i przy wyjazdach nie miałabym komu zostawić zwierzaka pod opieka...
Ja mam kundelka . Ma prawie 4 latka , boję się jak zareaguje na dziecko w domu , ponieważ ma manię pilnowania , zabiera miśki i warczy jak chce mu się zabrać . Okaże się jeszcze że do dziecka nie będzie można podejść . A co do wyczuwania ciąży to mi się kładzie na brzuchu a ostatnio jak kłóciłam się z ojcem i z nerwów zaczął mnie brzuch boleć i się położyłam to później mój tato chciał to mnie podejść to mój obrońca Rocky mu nie pozwalał
Śliczne te wasze zwierzątka
Śliczne te wasze zwierzątka
T
taycia
Gość
Ewa -ale masz gromadkę!
A ja mam pytanie do kociar .. może będziecie wiedziały co począć. Nad łóżkiem mamy skórzane, brązowe obicie. Kocia ma dwa drapaki,które ciągle używa,ale jakoś to skórzane obicie ją drażni i ciągle łapie ją na tym,że wtyka te pazury w nie. Strasznie to wygląda. Mieszkanie wynajmujemy i właściciel wie,że mamy kota,więc na pewno będzie sprawdzał wszystko co mógłby poniszczyć. Czy wiecie jak 'zatuszować' te oznaki pazurów? gdzieś czytałam,żeby posmarować to obicie pastą do butów,ale będzie podwójny wstyd jak się zorientuje....sama nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. Może macie jakąś radę?
A ja mam pytanie do kociar .. może będziecie wiedziały co począć. Nad łóżkiem mamy skórzane, brązowe obicie. Kocia ma dwa drapaki,które ciągle używa,ale jakoś to skórzane obicie ją drażni i ciągle łapie ją na tym,że wtyka te pazury w nie. Strasznie to wygląda. Mieszkanie wynajmujemy i właściciel wie,że mamy kota,więc na pewno będzie sprawdzał wszystko co mógłby poniszczyć. Czy wiecie jak 'zatuszować' te oznaki pazurów? gdzieś czytałam,żeby posmarować to obicie pastą do butów,ale będzie podwójny wstyd jak się zorientuje....sama nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. Może macie jakąś radę?
Tonya
Hmmm....wydaje się, że pomysł z pastą jest dobry...zarysowania na obuwiu skórzanym też tuszuje...nie mam innej koncepcji...Może żeby dalej nie drapała spryskać tą skórę zapachem odstraszającym koty - moja drapała kanapę i zapach kilkakrotnie rozpylony pomógł
Myśle ze pasta to dobry pomysl, mysle ze az tak nie bedzie sie przygladal. Tylko koniecznie sprobuj z tym spryskiwaniem bo kot potrafi wykonczyc tapicerke jak sie uwezmie i potem nic juz nie zrobisz.
Tonya - pozdrowienia od Mani to jest prawdziwa kotka, kobieta w kazdym calu - wszystko lubi ale do czasu Znalazly ja moje sluzbowe dzieci z Domu Dziecka, w placowce nie mogla zostac wiec oczywiscie natychmiast uderzyly do cioci ewy :-) A ja nie mialam sumienia na dworze zostawic.
Tonya - pozdrowienia od Mani to jest prawdziwa kotka, kobieta w kazdym calu - wszystko lubi ale do czasu Znalazly ja moje sluzbowe dzieci z Domu Dziecka, w placowce nie mogla zostac wiec oczywiscie natychmiast uderzyly do cioci ewy :-) A ja nie mialam sumienia na dworze zostawic.
Ostatnia edycja:
Tonya
Ewa dzięki za pozdrowienia, pogłaskaj ją ode mnie :-) W domu rodziców hodowaliśmy dachowce i zawsze królowały czarne albo czarno-białe - sentyment mi pozostał...
reklama