reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety naszych maluchów

reklama
Kasikd u nas z nocka po marchewce bylo dokladnie to samo. Mała stekala, moze dwie godziny spokojnie spala.

Moje dziecko nie chce jesc mleka, kaszke wcina az jej sie normalnie uszy trzesa a mleko jest be

To chyba nie chodzi o smoczek tylko wogóle awersje do butli i smoka. Smoczków tez mamy kilka rodzajów i nic. Już się przyzwyczaiłam ze młoda bezsmokowa jest, no ale butli jej nie moge popuścić. Wczoraj odciągałam mleko i dawałam butą. Za kazdym razem coraz mniej płaczu. Do jednej porcji dodałam łyzeczkę kaszki manny nestle i obyło się bez sensacji brzuszkowych;-)

U nas Antek wciągnął wczoraj marcheweczkę i dzisiaj było już ok. Dostał dzisiaj pierwszy raz bananka- w zasadzie to okazało się że bananowy smak już zna bo sprawdzałam czy mleko które przygotował tatuś jest nie za ciepłe i tak mnie tknęło że czuje zapach bananów:confused: No i okazało się że Antek zamiast mleczka z kleikiem dostaje od 2 dni mleczko z kaszką bananową:-D Ach ci tatusiowie!!!

Dziewczyny a wiecie może czy można teraz dostać gdzieś dynie? Dawałam Laurze dynię z jabłkiem ze słoiczka i bardzo jej smakuje a chciałabym sama ugotować, chciałabym ją przyzwyczaić do dyni bo to podobno bardzo zdrowe warzywko

Dynie to bardziej kojarze, ze są dostępne na rynku około listopada.

U nas butla sie przyjela, a na marchewke sie mloda krzywila. Jutro bede dalej próbować.

Charlois- bananka dałam ze słoiczka ale dzisiaj kupiłam i dostanie "prawdziwego" :) Jabłko też mu dałam pociumkać, ze słoiczka jeszcze nie jadł. Mam brokuła może jutro ugotuję. Dynię z ziemniaczkami mam w słoiczku, jeszcze nie próbowaliśmy i wydaje mi się że sezon na jesieni. Szpinak pierwszy dam ze słoiczka a potem ugotuję. Kupy są u nas regularnie rano o 6:30.

a my dziś zjedliśmy króliczka :) a poza tym daję małemu do jednej butli pół łyżeczki kaszki owsianej. toleruje na razie wszystko ale zrobiły mu się na brodzie takie drobniutkie krosteczki i nie wiem czy to od śliny, czy od kontaktu skóry z jedzeniem...

reklama
vinga, możliwe, że od śliny. Moja ząbkuje i kupy się jej bardziej żrące zrobiły bo ma podrażnioną dupkę.

Dorocie dynia baaaardzo smakuje, ale nie ma się co dziwić, bo jest mega słodka! Przynajmniej ta w słoiczkach. Ja nigdy nie jadłam takiej świeżej, więc nawet nie mam porównania. Wczoraj dałam jej kawałek banana i byłam w szoku jak taka odrobina zmieniła konsystencję kupy! Dziś dostała już z jabłuszkiem. Nie szalejemy z jedzonkiem, na razie bardziej żeby poznawała nowe smaki, a na zastąpienie posiłku mlecznego jeszcze przyjdzie czas.

Do góry