reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety naszych maluchów

reklama
Kasikd u nas z nocka po marchewce bylo dokladnie to samo. Mała stekala, moze dwie godziny spokojnie spala.

Moje dziecko nie chce jesc mleka, kaszke wcina az jej sie normalnie uszy trzesa a mleko jest be

To chyba nie chodzi o smoczek tylko wogóle awersje do butli i smoka. Smoczków tez mamy kilka rodzajów i nic. Już się przyzwyczaiłam ze młoda bezsmokowa jest, no ale butli jej nie moge popuścić. Wczoraj odciągałam mleko i dawałam butą. Za kazdym razem coraz mniej płaczu. Do jednej porcji dodałam łyzeczkę kaszki manny nestle i obyło się bez sensacji brzuszkowych;-)

U nas Antek wciągnął wczoraj marcheweczkę i dzisiaj było już ok. Dostał dzisiaj pierwszy raz bananka- w zasadzie to okazało się że bananowy smak już zna bo sprawdzałam czy mleko które przygotował tatuś jest nie za ciepłe i tak mnie tknęło że czuje zapach bananów:confused: No i okazało się że Antek zamiast mleczka z kleikiem dostaje od 2 dni mleczko z kaszką bananową:-D Ach ci tatusiowie!!!

Dziewczyny a wiecie może czy można teraz dostać gdzieś dynie? Dawałam Laurze dynię z jabłkiem ze słoiczka i bardzo jej smakuje a chciałabym sama ugotować, chciałabym ją przyzwyczaić do dyni bo to podobno bardzo zdrowe warzywko

Dynie to bardziej kojarze, ze są dostępne na rynku około listopada.

U nas butla sie przyjela, a na marchewke sie mloda krzywila. Jutro bede dalej próbować.

Charlois- bananka dałam ze słoiczka ale dzisiaj kupiłam i dostanie "prawdziwego" :) Jabłko też mu dałam pociumkać, ze słoiczka jeszcze nie jadł. Mam brokuła może jutro ugotuję. Dynię z ziemniaczkami mam w słoiczku, jeszcze nie próbowaliśmy i wydaje mi się że sezon na jesieni. Szpinak pierwszy dam ze słoiczka a potem ugotuję. Kupy są u nas regularnie rano o 6:30.

a my dziś zjedliśmy króliczka :) a poza tym daję małemu do jednej butli pół łyżeczki kaszki owsianej. toleruje na razie wszystko ale zrobiły mu się na brodzie takie drobniutkie krosteczki i nie wiem czy to od śliny, czy od kontaktu skóry z jedzeniem...

reklama
vinga, możliwe, że od śliny. Moja ząbkuje i kupy się jej bardziej żrące zrobiły bo ma podrażnioną dupkę.

Dorocie dynia baaaardzo smakuje, ale nie ma się co dziwić, bo jest mega słodka! Przynajmniej ta w słoiczkach. Ja nigdy nie jadłam takiej świeżej, więc nawet nie mam porównania. Wczoraj dałam jej kawałek banana i byłam w szoku jak taka odrobina zmieniła konsystencję kupy! Dziś dostała już z jabłuszkiem. Nie szalejemy z jedzonkiem, na razie bardziej żeby poznawała nowe smaki, a na zastąpienie posiłku mlecznego jeszcze przyjdzie czas.

Do góry