reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety naszych maluchów

Paulina moja Laura też woli gotowe obiadki od moich, chociaż ona ogólnie nie przepada za obiadkami i nie wiem jak ją przekonać. Wczoraj jej nagotowałam marchewkę z brokułem i kurczakiem zobaczymy, może ona nie lubi ziemniaków po prostu

reklama
Mama, jakiej firmy jest ten kubek z odpowietrznikiem?
nam ostatnio smoki z TT zaczęły się zasysać :/ nie wiem czemu, do tej pory dobrze się odpowietrzały. zapowietrzają się tylko smoki 1, z dwójką nie ma takiego problemu

Paulina, Kasia- u mnie to samo. Też nagotowałam a mały pogardził:) Trudno, będzie wciągał słoiczki aż dorośnie do mojej kuchni;) Tak w ogóle to pierwszy raz widziałam że pluje jedzeniem i to na znaczne odległości:-D

ELutka moja wlasnie plula na odleglosc jarzynkami z delikatna rybka gerbera :-)
Kasikd a ja nakupywalam cielecinki i indyka na jakies.. 7 obiadkow :zawstydzona/y: chyba ja wsune :D

Vinga - kubek akuku. Tak przynajmniej na nim napisane. Jeden minus, że ten dziubek jest trochę za miękki. Z silikonu
grubszego jak smoczek.
Może zasysa bo już za mocno ciągnie z 1.

Moja dziś wypiła ładnie 60 mleka i zjadła z 5 łyzeczek lekko zagęszczonego mleka. Obyśmy wyszli na prostą bo mimo wszystko chciałąbym ją potem karmić butelką wieczorem zamiast piersi. Wojtek tak się szybciej nauczył spać całą noc. Tak przynajmniej myślę.

Moja córa jakoś wcina ale po mału. Tzn. daję jej od paru dni kaszkę ryżową i dopajam piersią. Ale tej kaszki robię mało-czyli 2 łyżki do wody. A porcja jest na 6-7łyzek.
Wasze dzieci też na początku jadły tak mało tych kaszek??? A po południu daję jej codziennie 1/3 lub 1/2 porcji jakiegoś dania bezmiesnego z małego słoiczka.
Dziś np. dam jej resztkę zupki marchewkowej z odrobiną szpinaku (rozmroziłam kawałek z bonduelle). Szpinak bedzie jadła pierwszy raz.

ELutka moja wlasnie plula na odleglosc jarzynkami z delikatna rybka gerbera :-)
Kasikd a ja nakupywalam cielecinki i indyka na jakies.. 7 obiadkow :zawstydzona/y: chyba ja wsune :D

Jak kupiłaś 70g mięsa? tak pytam bo czytałam, że na porcję obiadku daje się 10g mięsa.

Ja kupiłam królika i pomroziłam porcje po 70g. Będę robić zupki na cały tydzień i mrozić. Zobaczymy czy małemu podejdzie mamusina kuchnia.
My wczoraj na obiad jedliśmy warzywa na parze i młodemu aż ślinka ciekła. Rozmemłałam mu widelcem marchewki kawałek i mocno zdziwiony konsystencją był (papki ze słoików wciąga aż miło). Większość wypluł, ale wychodzi na to że nie wszystko bo w kupie dzisiaj kawałek marchewki widziałam.

Vinga u nas 1 z TT wogóle się nie zasysały, a 2 niestety tak:baffled: i to bez różnicy, czy młody bardzo szybko chce zjeść, czy już przysypia. Własnie sobie uświadomiłam, że chyba juz czas na kolejny rozmiar smoka...ale ten czas leci

reklama
Wernkika no ja az tak ksiazkowo to nie ide. Mam pomrozone, ale porcje po 100g i to mamy, a raczej mialysmy na dwa dni. Młoda i tak calej papki nie jadla, reszte pies wsuwal :-D

Do góry