emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Ja pol na pol, jablko czy gruszke robie sama - a jak chodzi o reszte to kupilam sloiczki.Mamy robiące same obiadki: Czy deserki też robicie? Jeśli tak to jakie? My na razie tylko bananka i jabłuszko. Chciałabym podać coś więcej ale sama nie wiem co. Może jakieś sugestie?
Bylam sloikowemu jedzeniu bardzo przeciwna - ale wiem ze niektorych rzeczy sama nie zrobie - przynajmniej na poczatek.
A takie warzywa mozna 'juz' czy nie? Macie moze jakas fajna strone gdzi eby pisalo jakie warzywa mozna wczesniej pozniej?....dostałam pomrożone fasolkę szparagową i zielony groszek także jest w czym wybierać) ....
A w jaki sposob dajecie kasze manne?Jesli chodzi o gluten to ja wprowadziłam z pierwszym dniem 5 miesiaca, czyli jak skonczyła Helenka 4 miesiace (karmiona piersia) to nastepnego dnia dostała kaszke manna :-)
Na dzien Dobry TVN bylo zeby podawac 100 ml dziennie. Tylko ze ja w sumie co to kasza manna to tylko co na polce torebke z tym widzialam i tyle
Powiedzcie mi co myslicie o deserkach w ktorych jest napryklad truskawka? Czy brzoskwinia? [to drugie wydaje mi sie mniej szkodliwe]. Niby na opakowaniach pisze ze od 4 miesiaca, ale wole sie dopytac co i wy o tym myslicie?
Aha i sa u nas deserki typu 'banan z czekolada' i tam jest mleko, deserek tez od 4 miesiaca.
Niby na stronach wyczytalam [wlasnie tej firmy co to sprzedaje] zeby nie dawac mleka ponizej 6 miesiaca - ale znowu ze przetwory mleka mozna?
Niejednokrotnie sa tu naprzyklad budynie -w sloiczkach.