Dona czytałam że trzeba wrzucić rybę na gorącą wodę, nie wolno dawać wędzonej bo ma dużą ilość soli, więc pozostają tylko świeże. A najlepsze są dorsz, makrela atlantycka, łosoś, morszczuk, mintaj, sola, karp, węgorz i pstrąg
reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Dla mnie tez to dziwne.... pewnie chodzi o to ze ryba alergizuje. Ale moj maly alergikiem nie jest... je praktycznie wszystko i rybę też planuje dać.
Marika30708
Fan(ka)
FIFKA nietolerancja to też alergia
Moja źle znosi rozszerzanie diety. Noc nieprzespana, dzień koszmar. Jeszcze w uszach mi jęczy
Moja źle znosi rozszerzanie diety. Noc nieprzespana, dzień koszmar. Jeszcze w uszach mi jęczy
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
No to maly ma alergie na krowie mleko kurde, strasznie chce mi sie tatara... ale podobno wołowina ma to samo białko co mleko i nie wolno jej jesc przy diecie bezmlecznej... :-(
Normalnie boje sie próbować bo wiem ze jesli będzie reakcja to czeka nas dwa dni wymiotowania i placzu... :-(
No ale jak do tej pory maly jada nawet jajecznice z rana (tylko ze gotowana nie smazona) normalne nasze obiady, owoce (tylko nie surowe i sokow nie moze) i objawów refluksu brak.
Mam nadzieje ze wyrośnie szybko z tej nietolerancji... bo chciałabym z piersi na mleko krowie przejść, bo jesli mm to tylko nutramigen :-(
Normalnie boje sie próbować bo wiem ze jesli będzie reakcja to czeka nas dwa dni wymiotowania i placzu... :-(
No ale jak do tej pory maly jada nawet jajecznice z rana (tylko ze gotowana nie smazona) normalne nasze obiady, owoce (tylko nie surowe i sokow nie moze) i objawów refluksu brak.
Mam nadzieje ze wyrośnie szybko z tej nietolerancji... bo chciałabym z piersi na mleko krowie przejść, bo jesli mm to tylko nutramigen :-(
Marika30708
Fan(ka)
FIFKA wołowina to inne białko. Alergia z reguły jest na obce białka. Np białka mięs, ryb, zbóż, jaj, mleka.
Musisz robić prowokacje i patrzeć na co może mieć uczulenie
Musisz robić prowokacje i patrzeć na co może mieć uczulenie
Marika30708
Fan(ka)
To u mnie wraz z mlekiem mnóstwo rzeczy tak jak na tej liście co wklejalam ale każde dziecię inne i trzeba sprawdzać. Choc ją boje się prowokować, wolę wprowadzać coś z listy dozwolonych
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Ah... u nas na nic innego reakcji nie ma... ale kurde boje się próbować
Ja po kolei sprawdzam. Chociaż przy tych upalach ciezko powiedzic czy uczula coś czy potowki. Jadlan pomidora i gdzie niegdzie krosteczki są. Wiec poki co odstawiam i cos innego sprawdze. U nas objawami sa zmiany skórne na brzuszku i rekach.
reklama
Marika30708
Fan(ka)
Znowu robi się offtop
U nas reakcja to ból brzuszka, ulewanie, niepokój
U nas reakcja to ból brzuszka, ulewanie, niepokój
Podziel się: