reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

KAMAG śliwki się obawiam, bo jeszcze 2 tyg temu małej bolał brzuszek, jak zjadlam powidel sliwkowych. Sliwka podzialalaby najlepiej

reklama
Dziś dałam Kaszce Holle jaglana z ryżem i podałam zageszczacz, bo ryż po jakimś czasie podchodzi woda. To na moim mleczku. Zjadła że smakiem.
Jakby były problemy kupkowe dam jabluszko. Chciałabym w raczke ale nie mam sklepów Bio a sklepowym nie wierzę

A tam... w tych słoiczkach są takie same owoce jak w sklepie... nie wierzę ze jest tam coś innego....

Marika
uważaj na jabłko bo surowe wywoluje silne ulewania.. :-( Bardzo niedobry owoc przy refluksie....

Ja proponuje zdjęcie pampersa i pracę nóżkami. Przyciskam nóżki do brzuszka i "stękam" - Na Adriana to super działa.

Poszło i trochę płakała, właśnie tak nóżki przyciskalam. Pierwsza taka kupka w jej życiu.
A co oprócz jabłka można dac na pierwszy owoc? Taki do rączki?
FIFKA w sloikach jest żywnośc BIO. Ale ją staram się wykorzystać dary lata. Sloiczkow mam całą szafke. Wczoraj u siostry jadła ze sloiczka

Ja słoiczki daje od święta. Pewnie że staram się dawać swoje owoce i warzywa (moja babcia ma działkę) ale bez zbędnego szału. Ta chemia jest tak wszechobecna że nie da się jej wyeliminować na całe życie...a później dziecko "wychuchane" naje się chipsów i będzie problem - ale to tylko moje zdanie...

Co do owoców banan, arbuz i brzoskwinka są delikatne.

Banan odpada jest na zakazanej liście. A inne muszę najpierw sanacji zjeść i sprawdzić reakcje. Tylko boje się o te ulewanie

reklama
Marika banan jest na zakazanej liście ze wzgledu na to że jest mocno pryskany do transportu. Na innej liscie bedzie w dozwolonych. Jak bys znalazla eko( podobno w lidlu) to można spróbować.

Do góry