reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

KAMAG śliwki się obawiam, bo jeszcze 2 tyg temu małej bolał brzuszek, jak zjadlam powidel sliwkowych. Sliwka podzialalaby najlepiej

reklama
Dziś dałam Kaszce Holle jaglana z ryżem i podałam zageszczacz, bo ryż po jakimś czasie podchodzi woda. To na moim mleczku. Zjadła że smakiem.
Jakby były problemy kupkowe dam jabluszko. Chciałabym w raczke ale nie mam sklepów Bio a sklepowym nie wierzę

A tam... w tych słoiczkach są takie same owoce jak w sklepie... nie wierzę ze jest tam coś innego....

Marika
uważaj na jabłko bo surowe wywoluje silne ulewania.. :-( Bardzo niedobry owoc przy refluksie....

Ja proponuje zdjęcie pampersa i pracę nóżkami. Przyciskam nóżki do brzuszka i "stękam" - Na Adriana to super działa.

Poszło i trochę płakała, właśnie tak nóżki przyciskalam. Pierwsza taka kupka w jej życiu.
A co oprócz jabłka można dac na pierwszy owoc? Taki do rączki?
FIFKA w sloikach jest żywnośc BIO. Ale ją staram się wykorzystać dary lata. Sloiczkow mam całą szafke. Wczoraj u siostry jadła ze sloiczka

Ja słoiczki daje od święta. Pewnie że staram się dawać swoje owoce i warzywa (moja babcia ma działkę) ale bez zbędnego szału. Ta chemia jest tak wszechobecna że nie da się jej wyeliminować na całe życie...a później dziecko "wychuchane" naje się chipsów i będzie problem - ale to tylko moje zdanie...

Co do owoców banan, arbuz i brzoskwinka są delikatne.

Banan odpada jest na zakazanej liście. A inne muszę najpierw sanacji zjeść i sprawdzić reakcje. Tylko boje się o te ulewanie

reklama
Marika banan jest na zakazanej liście ze wzgledu na to że jest mocno pryskany do transportu. Na innej liscie bedzie w dozwolonych. Jak bys znalazla eko( podobno w lidlu) to można spróbować.

Do góry