reklama
Marika30708
Fan(ka)
Dziś przyszły, tylko poczekamy na laktator, bo jakoś nie chce mi się pół dnia z ręcznym smigac
Mam owsiana, orkiszowa, pszeniczna i jaglana z ryżem, ta pójdzie jako pierwsza. A czemu tam wszystkie są z glutenem?
Mam owsiana, orkiszowa, pszeniczna i jaglana z ryżem, ta pójdzie jako pierwsza. A czemu tam wszystkie są z glutenem?
malinka1984
Fanka BB :)
Mi wczoraj przyszły jaglana i orkiszowa holle. Dziś mały zjadł ze smakiem jaglaną z bananem Dodałam troszkę orkiszowej w ramach wprowadzania glutenu. Tylko nie wiem, jak u was, ale mi te wszystkie kaszki smakują prawie tak samo, czy to jaglana, orkiszowa, ryżowa czy kukurydziana
malinka1984
Fanka BB :)
Kamag,
jaglana skład: mąka z prosa pełnoziarnista 75%, mąka ryżowa pełnoziarnista 25 %, witamina B1. Nie zawiera jaj,mleka/laktozy, glutenu. Bez dodatku cukru. Produkt z pełnego przemiału.
orkiszowa skład: orkiszowa mąka pełnoziarnista, witamina B1. Zawiera gluten, nie zawiera mleka, bez dodatku cukru. Produkt z pełnego przemiału.
Kupiłam na razie bez owoców, banana dodałam sama
jaglana skład: mąka z prosa pełnoziarnista 75%, mąka ryżowa pełnoziarnista 25 %, witamina B1. Nie zawiera jaj,mleka/laktozy, glutenu. Bez dodatku cukru. Produkt z pełnego przemiału.
orkiszowa skład: orkiszowa mąka pełnoziarnista, witamina B1. Zawiera gluten, nie zawiera mleka, bez dodatku cukru. Produkt z pełnego przemiału.
Kupiłam na razie bez owoców, banana dodałam sama
Marika30708
Fan(ka)
U nas owoce ze względu na refluks będą późno wprowadzane.
My mamy ryżową z pełnego przemiału i orkiszową też w ramach wprowadzania glutenu, ale już wiem, że np. kukurydzianą będę kupować zwykłą z nestle a ryżowa na chwilę obecną odpada, bo mała ma tak twarde kupki, że masakra. Dziś pierwszy raz zrobiłam jej zupkę na rosołku i tak jej smakowała, że zjadła dwa razy więcej niż zazwyczaj
Marika30708
Fan(ka)
Jedna mama bardzo psioczyla na te ryzowe i kukurydzę kleiki bo są z GMO. Produkowane na wysoka skalę.
W sumie nie wiem co robi te GMO
W sumie nie wiem co robi te GMO
reklama
hej dziewczyny jak zawsze ni to z gruszki ni z pietruszki ja was cały czas czytam ale niestety jakos po tak długim czasie jakim piszecie ciezko sie mi wtopic ale dzieki wam sporo rad uzyskalam i bardzo dziekuje!
Mirka ja ci chcialam wlasnie napisac o karmieniu na spiocha bo mam problem z mlekiem juz 3 tydzien a tu napisalas o tym dzieciatku i jestem przerazona!!!!! bo ja tak czesto robie i co ja mam teraz zrobic?
ja ostatnio karmilam moja malutka po kapieli kaszka i ona usypiala wiec troszke nosilam i dawalam do lozeczka fakt chodze zagladam no ale nie raz karmie ja ok 5 rano i tez tak samo klade spac bo karmie na spiocha.
teraz niewiem jak dzien rozlozyc co myslicie o takim:
5 rano dawalam mleko ok 150 teraz niewiem co robic
8-9 kaszka uda sie przemycic ok 120
12-13 obiadek sloiczek
15:30-16 owocek
ok 17:30 cud jak udaje sie przemycic ok 100 ml mleka no i na noc po kapieli kaszka nawet do 200 ml
a moze lepiej po owocku dac ok 19 kaszke i po kapieli troche mleka?
Mirka ja ci chcialam wlasnie napisac o karmieniu na spiocha bo mam problem z mlekiem juz 3 tydzien a tu napisalas o tym dzieciatku i jestem przerazona!!!!! bo ja tak czesto robie i co ja mam teraz zrobic?
ja ostatnio karmilam moja malutka po kapieli kaszka i ona usypiala wiec troszke nosilam i dawalam do lozeczka fakt chodze zagladam no ale nie raz karmie ja ok 5 rano i tez tak samo klade spac bo karmie na spiocha.
teraz niewiem jak dzien rozlozyc co myslicie o takim:
5 rano dawalam mleko ok 150 teraz niewiem co robic
8-9 kaszka uda sie przemycic ok 120
12-13 obiadek sloiczek
15:30-16 owocek
ok 17:30 cud jak udaje sie przemycic ok 100 ml mleka no i na noc po kapieli kaszka nawet do 200 ml
a moze lepiej po owocku dac ok 19 kaszke i po kapieli troche mleka?
Podziel się: