reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzay diete naszych maluszków:)

reklama
Dziś przyszły, tylko poczekamy na laktator, bo jakoś nie chce mi się pół dnia z ręcznym smigac :)
Mam owsiana, orkiszowa, pszeniczna i jaglana z ryżem, ta pójdzie jako pierwsza. A czemu tam wszystkie są z glutenem?

Mi wczoraj przyszły jaglana i orkiszowa holle. Dziś mały zjadł ze smakiem jaglaną z bananem :) Dodałam troszkę orkiszowej w ramach wprowadzania glutenu. Tylko nie wiem, jak u was, ale mi te wszystkie kaszki smakują prawie tak samo, czy to jaglana, orkiszowa, ryżowa czy kukurydziana :szok:

Kamag,

jaglana skład: mąka z prosa pełnoziarnista 75%, mąka ryżowa pełnoziarnista 25 %, witamina B1. Nie zawiera jaj,mleka/laktozy, glutenu. Bez dodatku cukru. Produkt z pełnego przemiału.

orkiszowa skład: orkiszowa mąka pełnoziarnista, witamina B1. Zawiera gluten, nie zawiera mleka, bez dodatku cukru. Produkt z pełnego przemiału.

Kupiłam na razie bez owoców, banana dodałam sama :)

My mamy ryżową z pełnego przemiału i orkiszową też w ramach wprowadzania glutenu, ale już wiem, że np. kukurydzianą będę kupować zwykłą z nestle a ryżowa na chwilę obecną odpada, bo mała ma tak twarde kupki, że masakra. Dziś pierwszy raz zrobiłam jej zupkę na rosołku i tak jej smakowała, że zjadła dwa razy więcej niż zazwyczaj;)

Jedna mama bardzo psioczyla na te ryzowe i kukurydzę kleiki bo są z GMO. Produkowane na wysoka skalę.
W sumie nie wiem co robi te GMO

reklama
hej dziewczyny jak zawsze ni to z gruszki ni z pietruszki:) ja was cały czas czytam ale niestety jakos po tak długim czasie jakim piszecie ciezko sie mi wtopic:( ale dzieki wam sporo rad uzyskalam i bardzo dziekuje!
Mirka ja ci chcialam wlasnie napisac o karmieniu na spiocha bo mam problem z mlekiem juz 3 tydzien a tu napisalas o tym dzieciatku i jestem przerazona:(!!!!! bo ja tak czesto robie:( i co ja mam teraz zrobic?
ja ostatnio karmilam moja malutka po kapieli kaszka i ona usypiala wiec troszke nosilam i dawalam do lozeczka:( fakt chodze zagladam no ale nie raz karmie ja ok 5 rano i tez tak samo klade spac bo karmie na spiocha.
teraz niewiem jak dzien rozlozyc co myslicie o takim:
5 rano dawalam mleko ok 150 teraz niewiem co robic
8-9 kaszka uda sie przemycic ok 120
12-13 obiadek sloiczek
15:30-16 owocek
ok 17:30 cud jak udaje sie przemycic ok 100 ml mleka no i na noc po kapieli kaszka nawet do 200 ml
a moze lepiej po owocku dac ok 19 kaszke i po kapieli troche mleka?

Do góry