Amandla
Fanka BB :)
K&M to pytaj o ten gluten u nas na forum, to nie jest takie skomplikowane jak się wydaje, skoro Twoja mała jest na cycu to możesz jej już od miesiąca podawać gluten albo z własnym mlekiem albo w przecierze jarzynowym. Jeśli chcesz w mleku to najłatwiej odciągnąć mleko i podać z butli, na 100 ml mleka dodajesz pól łyżeczki ugotowanej kaszy manny tylko nie wiem czy Ci przez normalny smoczek przejdzie, bo to mimo wszystko są ziarenka małe, można też nakarmić małą troszkę piersią, podać małej na łyżeczce kaszkę wymieszaną z małą ilością Twojego mleka i dokończyć karmienie piersią, albo jeśli będziesz wprowadzała już przeciery warzywne to do warzywek dodajesz pół łyżeczki kaszki. Ja się sztywno tych 100 ml nie trzymałam, bo raz dziecko zje kilka łyżek a raz pól sloiczka, tak na oko dawałam mniej więcej pół łyzeczki.
Możesz też kupić kaszę mannę bobovity wieloowocową i zrobić na swoim mleku lub na wodzie, tam jest przepis jak robić przy ekspozycji na gluten, możesz też dodać tej kaszki do owoców.
madziorka to spróbuj zrobić zupkę tylko z marchewki i ziemniaka bez pietruszki i oliwy, zobaczysz czy posmakuje
Możesz też kupić kaszę mannę bobovity wieloowocową i zrobić na swoim mleku lub na wodzie, tam jest przepis jak robić przy ekspozycji na gluten, możesz też dodać tej kaszki do owoców.
madziorka to spróbuj zrobić zupkę tylko z marchewki i ziemniaka bez pietruszki i oliwy, zobaczysz czy posmakuje