reklama
E
efilo
Gość
Nuna - przed.
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
siwucha na moje to żeby utrzymać laktację to trzeba podawać pierś regularnie.
Ja na przykład teraz karmię o 7,10,14,17,19.30. Zamiast karmień o 10 i 17 mam zamiar wprowadzić obiadek i deserek i wtedy nie będę podawała piersi. Przerwy między karmieniami będą mniej więcej równe (po prostu zostanie co drugie).
Oczywiście zamiary zamiarami, a Maksio dziś przed obiadkiem wymusił na mnie pierś (darł się strasznie) ;-)
Ja na przykład teraz karmię o 7,10,14,17,19.30. Zamiast karmień o 10 i 17 mam zamiar wprowadzić obiadek i deserek i wtedy nie będę podawała piersi. Przerwy między karmieniami będą mniej więcej równe (po prostu zostanie co drugie).
Oczywiście zamiary zamiarami, a Maksio dziś przed obiadkiem wymusił na mnie pierś (darł się strasznie) ;-)
kachasek
matka-wariatka :)
pierś podaje się po posiłku, no chyba że dziecko koniecznie chce pierś a nie coś innego (tak jak u nas dziś deserek) to chyba można przed (dałam cycka, bo był ryk na maksa z jabłkiem w buzi, dopiero po dwóch piersiach Michał wziął się za deserek, dziś próba kupionego przez teściową jabłuszka z brzoskwinią - ale smród błeee)
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Zapomniałam wam napisać, że dziś Maksio pierwszy raz zjadł większą ilość obiadku :-) niestety odkrył, że super się gada jak mama kładzie akurat łyżeczkę do buzi pewnie wyobrażacie sobie jaki był efekt, wszystko w marchewce
To dziś Teściówka karmiła Magdę marchewką z jabłkiem. Madzia grzecznie zjadła wszystko, ale nie powiedziała, że już dziękuje za ostatnią łyżeczkę. No i jak tylko papu wylądowało w buzi, zrobiła swoje bbbbb, powodując upstrzenie siebie, Babci, leżaczka i wszystkiego wokół.
reklama
Podziel się: