reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

A ja Wam powiem że na razie Zosia glutenu nie dostanie. Za dużo się naczytałam żeby zaufać nowemu schematowi. Został wprowadzony na podstawie jednego badania które w dodatku nie jest wiarygodne. Coś mi się wydaje że się pośpieszyli...

reklama
A ja Wam powiem że na razie Zosia glutenu nie dostanie. Za dużo się naczytałam żeby zaufać nowemu schematowi. Został wprowadzony na podstawie jednego badania które w dodatku nie jest wiarygodne. Coś mi się wydaje że się pośpieszyli...

swiete slowa Efilo:tak::tak::tak:
rozmawialam z pediatrą na temat glutenu
powiedzial ze nie wczesniej niz po 7 mz
jezeli celakia ma byc to i po 7 mz bedzie
a zespoly psudocelakialne mozna niepotrzebnie wywolac:-)

ja od 2 tyg daje Julci rosolek ugotowany na miesku
zjada go z podrobionymi kluseczkami i marchewką
i az pieje jak je:-D:-D:-D

My w weekend zaszalałyśmy. W piątek Laura zjadła deserek jabłkowo-bananowy, wczoraj kaszkę bananową a dzisiaj zupkę jarzynową. Wszystko to pochłonęła w mgnieniu oka aż miło było patrzeć ;-).
Wiecie moze kiedy można podawać dzieciom gotowane mięsko, w którym miesiącu?

Kotku, napiszę tak jak jest wg mnie. Mięsko od 7mc (inaczej po skończeniu 6) i to niestety nie tak jak pisze Dorotka rosołek, tylko osobno ugotowane dodać do warzyw.

A co do mięska to też się z Blanes zgadzam. Mi lekarka powiedziała żeby wprowadzić po dwóch tygodniach od warzyw - wychodzi jak Zosia skonczy pół roku.

efilo czyli czy cyc przed czy po to zależy od dziecka ;-) U nas sprawdza się jednak po, bo inaczej Piotruś napity jak bąk i ma w nosie jabłuszko ;-)
Dzisiaj zrobiłam gęsty sinlac na 35-40 ml wody i zjadł wszystko :-) Wiem, że to malutko, ale pięknie wcinał i o pierś zawołał dopiero po 45 minutach ;-) A jabłuszko też pięknie zjadł (całe 1/4 małego :-D) i teraz czekam, czy coś się w qpach zmieni...

A z glutenem doszłam do tego samego :tak:

u nas miesko po ukonczeniu 5 miesiaca:tak:

a rosolku zjadla 2 stolowe lyzki ,tzn taka papka z marchewka:tak:i powiem wam ze o wiele lepiej jej to smakowalo niz sloiczki:-)

i na topie jest skrobany banan:tak:

reklama

Efilo masz jakieś linki do materiałów które cię przekonały? Jeśli nie byłby to dla ciebie duży problem to wklej plis..

Do góry