reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

U nas zalezy jak Dawid obudzi sie okolo 4-6 to dostaje butle(oczywiscie zasypia dalej), jak nie to okolo 9 jak wstajemy to jest kaszka na gesto potem jakies danonki , 15obiad, chrupki, 18deserek(owoce), o 20 butla na dobranoc

No popatrz Pycia to u nas IDENTYKO. Nawet z tym nocnym karmieniem, tez się w tych godzinach na butlę budzi:tak:, ale to dopiero jak zmieniłam smoczka, bo wcześniej na silikonowym w ogóle nie chciał mi z butli pić i brakowało mi tego jednego mleka w ciągu doby. No, ale potem i tak kaszka jest zawsze między 9-10.00. Także wydaje mi się, że ten "nasz" schemat jest bardzo ok, dla dzieci "bezcycowych" oczywiście.

reklama
jakie chrupki kukurydziane dajecie maluszkom? ja dzisiaj kupiłąm i są strasznie słone:baffled:tzn strasznie jak dla takiego malucha, bo soli to nie żałowali przy ich produkcji:baffled:

też wzięłam zwykłe, a później spojrzałam (już po zjedzeinu przez Michała), że mają kaszę kukurydzianą, sól i olej roślinny. olej mi nie przeszkadza, bo to chyba norma, ale z solą przegięli (no, ale nie jest to środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego - czy jakoś tak)
właśnie zjadłam całą paczkę na kolację:-D

A ja jeszcze nie zamierzam wprowadzać chrupek. Po pierwsze nie chcę wyrabiać w małym nawyków przekąsek miedzy posiłkami, po drugie trzymam sie schematu zywienia, a tam napisane zeby po 9 m-cu ;-)

reklama
Ale chrupki uczą dzieciaczka żucia i gryzienia, a poza tym to tylko kasza kukurydziana. A kaszka kukurydziana na mleczku to chyba od 5miesiąca?

Do góry