reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

reklama
Czy wiecie coś może, czy można już dzieciaczkom dorzucić do zupki pestki dyni lub słonecznika. Gdzieś to wyczytałam, ale teraz nie moge nigdzie znaleźć, cholerka, a nie pamiętam dokładnie czy to aby był siódmy miesiąc.
Jak coś Wam wiadomo to poradźcie proszę.

anielap po 9 tutaj masz schemat wprowadzania i tutaj podobny (w tabelce)

dzisiejsza zupka jarzynowa z burakiem (dodałam jeszcze jabłko) została pochłonięta bez ani jednego zająknięcia. ugotowałam cały gar jak dla armii:szok: i wyszła faktycznie dobra:tak: mam ochotę ją pożreć na kolację:-D
no to się pochwaliłam:-p

Kachasku dzięki za namiary na tabelkę - bardzo przydatna :tak:

Monika ja bym ci przyznała medal ( nie tylko batonika) za te 7,5 m-ca karmienia piersią.:-)

Ja dziś byłam taka zakręcona u pediatry ( bo chora) że zapomniałam zapytać o żółtko i inne takie z zakresu rozszerzania diety choć miałam pytania spisane na kartce :baffled: :zawstydzona/y:

:-Dhehehe, Esia przejrzałaś mnie - dzisiaj zjadłam Liona, Snikersa (przym. Karolina ma alergię na orzechy min.) i właśnie piję pifko :-D;-).
Grozi mi przybranie kilku kg zanim będę miała dość wszystkich orzechów zawartych w batonach i innych pysznościach :-D:-D
Szalej, szalej, co tam kilogramy :-) Ja obiecałam sobie, ze jak skończę karmić wypije 2 litry pepsi coli i zjem kilogram michałków ;-)

A ja jak skończę karmić piersią to zjem chyba kilo żółtego sera. Tak mi sie teskni za nabiałem. Zuza ma skazę od urodzenia. Już zapomniałam jak smakuje biały twarożek.

A ja jak skoncze karmic to tez wypije litr coli a potem litr pepsi :-) :-) :-)A potem pifko i kawe siekiere :-)
Jesli chodzi o jedzenie to wszystko wcinam i niunia ma sie dobrze takze pod tym wzgledem jest si :-)

reklama
Oj, kawka czarna, mmmmm.......
A piwko, mmmmmmmmmmmmmmm...
Raz wypiłam karmi a pfuuuujjjjj.
Więc cierpliwie czekam!

Do góry