reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

Wracajac do dopajania-wydaje mi sie ze jak sie daje nowe pokarmy typu "krolik w warzywkach" :-) to lepiej dac cos na popitke :-) Ja robie wszystko intuicyjnie i na wyczucie-tak zeby mojej malej bylo dobrze a niekoniecznie tak jak ktos w ksiazce napisal. No i raz chce pic wiecej raz mniej ale przewaznie te dwie herbatki w ciagu dnia wypija.

Izka ladnie to ujelas o intuicji. Ja sie 100% zgadzam. U nas tez szczesliwe dziecko -na wyczucie :-D.

reklama
U nas póki co też intuicja rządzi - mały nie chce kompletnie nic pić.
Jak mu zabiorę cycki do pracy to pewnie mu się odmieni...;-)

Emmila obyś nie musiała z pracy biegać i cycki oddawać jak się u Krzysia odezwie pragnienie ;-):-D

Co do dopajania to intuicja dla mnie często jest nalepszą podpowiedzią - Czarek z powodu bólu dziąseł jest bardzo niechętny popijaniu obiadku z cyca, ale z butelki herbatę wypija więc zapotrzebowanie na picie jest.
W piątek próbujemy pierwszego mięsnego obiadku - Ziemniaczki z królikiem z Hippa, mam nadzieję że będzie smakowało bo zapasy już na całe święta zrobione.:-)

Szopka na szczęście (lub nieszczęście) do pracy mam ok. 30 km więc nawet jakbym bardzo chciała to biegać do dziecka nie będę, dziadki muszą sobie jakoś radzić... :sorry2:.

:-D No nie... rodzice, ale już mieli chrzest bojowy. Kiedyś mnie nie było od 11 do 21 i tak do 18 było spoko, a potem nastąpił cyckowo-stęskniony kryzys. Nic nie pomagało, żal straszny.
Więc już wiem, że do 17 powinien niuniek jakoś beze mnie wytrzymać.:-p

Co do glutenu popieram EFILO uważajcie na DESERKI HIPPA. Ja właśnie kupiłam takie po 4 miesiącu-kaszka manna na dobranoc-sprwadziłam skład a to narnolmajszejsza kaszka manna-SZOK!!!Sama ją zjadłam..

HIPP robi deserki zgodnie z wymogami UE, a normy UE są inne niż nasze polskie, te stare dobre polskie ;-)

Ja Antonkowi HIPPa nic nie daje, bo w tych słoiczkach są różne niespodzianki ;-) np. w obiadkach jest sól, w deserach typu maliny z jabłkami są dodatkowo truskawki :-D deserki podaję BoboVity - małemy smakują i mają najnormalniejszy skład ;-)

Ja nie mam nic przeciwko Hippowi. Po prostu trzeba czytać skład.
Kupiłam marchewkę z ziemniakiem i ziemniaka z dynią i tam oprócz wyżej wymienionych nic więcej nie ma.

reklama
Do góry