reklama
E
efilo
Gość
Zadzwoniłam umowic sie na szczepienie i od razu sie dowiedzialam - wystarcza cycuś. Jak dziecko jest karmione piersią regularnie to dopajanie w dalszym ciągu jest zbędne.
co do glutenu, to my wprowadzimy go ze zgodnie starym schematem żywienia ;-) rozmawiałam o tym z teściówką i ona jakoś za tymi nowymi normami europejskimi nie jest ;-) jak to powiedziała - ze skrajności w skrajność ;-) tak więc mamy jeszcze poczekać ;-) aaa, nasza pediatra wrocławska także kazała zaczekać ;-)
E
efilo
Gość
Ja dokladnie jak Ginger. Naczytałam sie i konsultowalam z dwoma pediatrami. Zosia gluten dostanie po 10 m-cu.
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
Ja popieram Gingeros i Efilo - my też po 10 m-cu
E
efilo
Gość
A tak a propos mamy słoiczkowe uważajcie na produkty Hippa. Można przez przypadek podać gluten bo u nich słoiczki z glutenem są oznaczone bodajże od 7 miesiąca.
Koleżanka (pirzonek znaczy się) podała synkowi cały słoik z kaszą manną. (Justynko jakbym coś za bardzo zmyśliła to sprostuj;-))
Podobno to przez to że w Niemczech są inne zalecenia niż u nas. Zresztą teraz przy nowym schemacie wszystko jest w sumie oki.
Koleżanka (pirzonek znaczy się) podała synkowi cały słoik z kaszą manną. (Justynko jakbym coś za bardzo zmyśliła to sprostuj;-))
Podobno to przez to że w Niemczech są inne zalecenia niż u nas. Zresztą teraz przy nowym schemacie wszystko jest w sumie oki.
anni
Fanka BB :)
aa ja nawet sie niezastanawialam nad tym. W sumie jak to zawsze u nas...samo wyjdzie w praniu, ale sie nie spiesze za bardzo - no bo pytanie po co?
reklama
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Wracajac do dopajania-wydaje mi sie ze jak sie daje nowe pokarmy typu "krolik w warzywkach" :-) to lepiej dac cos na popitke :-) Ja robie wszystko intuicyjnie i na wyczucie-tak zeby mojej malej bylo dobrze a niekoniecznie tak jak ktos w ksiazce napisal. No i raz chce pic wiecej raz mniej ale przewaznie te dwie herbatki w ciagu dnia wypija.
Podziel się: