reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

Szopka, a możesz wkleić jakiś link? - krzesełko rzeczywiście wygląda super.
I Czaruś oczywiście też :tak:;-)

Monika tujest krzesełko takie jak nasze tylko w innej kolorystyce.
Muszę powiedzieć że jest świetne, łatwo się składa i rozkłada i obsługuje. A najważniejsza jak dla mnie zaleta na ten moment to możliwość rozłożenia go do pozycji prawie leżącej, a że nie mamy leżaczka to ta opcja będzie przez jakiś czas wykorzystywana na pewno.

Esia premiera odbędzie się kiedy Czarek skończy 5,5 m-ca czyli za jakieś 2 tygodnie. Zaczniemy od pojedynczych składników zupki jarzynowej, na pierwszy ogień pójdzie delikatna marchewka :-) Już nie mogę doczekać się dnia kiedy wszystko dookoła zmieni się w marchewkowe pole bitwy :-D

Efilo bardzo ładny kolorek krzesełka wypatrzyłaś Zosieńce.:tak:

reklama
Odnośnie glutenu nasza pediatra jest za starymi zasadami i już dłużej nie rozpatruję kwesti podania pomiędzy 4 a 6 m-cem

Esia
to moje płynie ze Stanów ok. 7 tygodni. Więc myślę że przyjdzie akurat na czas :tak: Jak tylko przyjdzie to oczywiście dam znać jak tam na żywo. No i fotaska wkleję na pewno :-D

szopka - u mnie to samo. Też nie moge sie doczekac pomaranczowych ciapek :laugh2: Chyba sobie kupie taki wielki fartuch nieprzemakalny :-D Mi lekarka też powiedziała żeby podać w 5,5 ale 'dla bajeru' poczekam jeszcze te dwa tygodnie żeby było że wytrzymałyśmy z Zosia na cycu całe pół roku ;-)

Mi lekarka też powiedziała żeby podać w 5,5 ale 'dla bajeru' poczekam jeszcze te dwa tygodnie żeby było że wytrzymałyśmy z Zosia na cycu całe pół roku ;-)
Efilo jestem pełna podziwu dla Ciebie za wytrwałośc:tak:. Ja też mialam zamiar karmic pół roku tylko cyckiem jednak Niunia ostatnio w ciągu dnia w ogóle nie chciała jeść wieć musiałam zacząć dawać jej cokolwiek. A z drugiej strony nie ukrywam że byłam pod presją rodziny niestety:-(. Ale szczerze powiem ze nie żałuję gdy widzę jak dzióbek sam się szeroko otwiera do łyżeczki:-D.

:wściekła/y:cholerna marchewka nie chce się sprać z ubranek i pieluch:angry: zabić marchewkę!!!:confused2:
Własnie znacie jakieś środki lub sposoby usówania tych okropnych plam? Próbowałam już cytryną, proszkiem do pieczenia i 2 odplamiaczami a plamy nie chcą zniknąć:no:.

kotku - sprobuj woda utleniona. :tak:

ja sie chce wam pochwalic, ze zaliczylysmy pierwszy posilek wczoraj i mala az lyzke chciala zjesc tak jej smakowalo!:-):-D To byla kaszka i mus jablkowy.

Odnośnie karmienia to my nadal tylko cyc. Ale juz zamówiliśmy łyżeczki do karmienia, jeszcze caretkowy śliniak kupimy, no i krzesełko. Mój mąż namawia mnie na takie: TU

pięknie:-D
Staś będzie prał:laugh2:

ja teraz piorę sliniaki i to co od marchewy (czy szpinaku) ręcznie zaraz po jedzeniu, póki jeszcze jest mokre:nerd:

reklama
efilo to czekam na relację :tak:

Iszatr no mercedes (albo i coś więcej ;-)) wśród krzesełek! Oby tylko potem Młode chciało w nim przebywać ;-)

toska ależ zdziwiona minka :-D

Wiecie, ja jakaś wyluzowana z plamami jestem :sorry: Pewnie to efekt treningu qpowego, bo połowa body naznaczona i za cholerę to nie schodzi. W każdym razie, efekt taki, że zwisa mi równo czy śliniaczek, pieluszka albo ubranko poplamione ;-)

Do góry