reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

reklama
Kachasku specjalnie dla ciebie :tak::-)
można podać:
albo 1 płaską łyżeczkę kaszki pszennej z bananami BoboVita
albo 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita
i tych kaszek gotować nie trzeba :tak:;-)
Tyle trzeba dawać przez 2 pełne miesiące, a później zależy czy na cycu czy na modyfikowanym.
Dzieci cycowe po takiej ekspozycji mogą już bez ograniczeń na przemian produkty bezglutenowe i glutenowe ;-)
Dzieci karmione mlekiem modyfikowanym po ekspozycji podaje się 6g (czyli dwa razy więcej) kaszki glutenowej do ukończenia 9 miesiąca. Po dziewiątym miesiącu nie ma ograniczeń.

dla mnie cały czas to rozszerzanie diety to zagadka:zawstydzona/y: co tak naprawdęwolno dać a czego nie i kiedy:baffled:
Ja wedle wskazówek pediatry rozszerzam tak dietę:
dziecko ma 120 dni dostaje jabłuszko
150 dni zupka z marchwi, pietruszki i ziemniaka
180 dni zupka jw z dodatkiem królika albo mięska drobiowego (bez wywaru mięsnego)
210 dni pół żółtka, co drugi dzień.
Jeśli chodzi o owoce, to właśnie dlatego kupuję gerbera, bo smaki nie są przekombinowane. Nawet jak biorę jabłko z czarnymi jagodami, to i tak bardziej chodzi w słoiczku o jabłka, czarnych jagód jest tylko 9%.

p.s. ja też nie dostałam, żadnych próbek :(

ja też nie wiem :-(, wypełniałam w sumie jedną ankietę w szpitalu. Taką gdzie podawało się wysokość zarobków, nawet markę samochodu.. :szok:.

Ja wypełniałam dwie i dwie paczki próbek w szpitalu dostałam.
Fajne te próbki przysyłają, bo dostaje się obiadki na próbe, paczuszki z porcją kaszki, albo mleczka i można spróbować czy dziecku odpowiada bez kupowania dużej paczki ;-)

no ja też dostaję próbki-narazie z bobovity i bebilon(poradniki żywieniowe, próbki mleka, słoiczki, śliniaki itp.)
a te poradniki naprawdę fajne-wszystko opisane co i jak wprowadzać do diety

reklama
jolka ja tez dostalam w szpitalu dwie paczki a teraz tez bobovite nestle i hippa :tak: A w nestle można jeszcze wypełnić ankiete i dostac kolejne.

martitka - moja pediatra (podobno mądra nieslychanie ;-)) prosila zeby nie podawac owocow przed warzywami i mieskiem.

Do góry