reklama
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Kachasku specjalnie dla ciebie :-)
można podać:
albo 1 płaską łyżeczkę kaszki pszennej z bananami BoboVita
albo 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita
i tych kaszek gotować nie trzeba ;-)
Tyle trzeba dawać przez 2 pełne miesiące, a później zależy czy na cycu czy na modyfikowanym.
Dzieci cycowe po takiej ekspozycji mogą już bez ograniczeń na przemian produkty bezglutenowe i glutenowe ;-)
Dzieci karmione mlekiem modyfikowanym po ekspozycji podaje się 6g (czyli dwa razy więcej) kaszki glutenowej do ukończenia 9 miesiąca. Po dziewiątym miesiącu nie ma ograniczeń.
można podać:
albo 1 płaską łyżeczkę kaszki pszennej z bananami BoboVita
albo 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny BoboVita
i tych kaszek gotować nie trzeba ;-)
Tyle trzeba dawać przez 2 pełne miesiące, a później zależy czy na cycu czy na modyfikowanym.
Dzieci cycowe po takiej ekspozycji mogą już bez ograniczeń na przemian produkty bezglutenowe i glutenowe ;-)
Dzieci karmione mlekiem modyfikowanym po ekspozycji podaje się 6g (czyli dwa razy więcej) kaszki glutenowej do ukończenia 9 miesiąca. Po dziewiątym miesiącu nie ma ograniczeń.
Ja wedle wskazówek pediatry rozszerzam tak dietę:dla mnie cały czas to rozszerzanie diety to zagadka co tak naprawdęwolno dać a czego nie i kiedy
dziecko ma 120 dni dostaje jabłuszko
150 dni zupka z marchwi, pietruszki i ziemniaka
180 dni zupka jw z dodatkiem królika albo mięska drobiowego (bez wywaru mięsnego)
210 dni pół żółtka, co drugi dzień.
Jeśli chodzi o owoce, to właśnie dlatego kupuję gerbera, bo smaki nie są przekombinowane. Nawet jak biorę jabłko z czarnymi jagodami, to i tak bardziej chodzi w słoiczku o jabłka, czarnych jagód jest tylko 9%.
p.s. ja też nie dostałam, żadnych próbek
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Ja wypełniałam dwie i dwie paczki próbek w szpitalu dostałam.
Fajne te próbki przysyłają, bo dostaje się obiadki na próbe, paczuszki z porcją kaszki, albo mleczka i można spróbować czy dziecku odpowiada bez kupowania dużej paczki ;-)
Fajne te próbki przysyłają, bo dostaje się obiadki na próbe, paczuszki z porcją kaszki, albo mleczka i można spróbować czy dziecku odpowiada bez kupowania dużej paczki ;-)
reklama
E
efilo
Gość
jolka ja tez dostalam w szpitalu dwie paczki a teraz tez bobovite nestle i hippa A w nestle można jeszcze wypełnić ankiete i dostac kolejne.
martitka - moja pediatra (podobno mądra nieslychanie ;-)) prosila zeby nie podawac owocow przed warzywami i mieskiem.
martitka - moja pediatra (podobno mądra nieslychanie ;-)) prosila zeby nie podawac owocow przed warzywami i mieskiem.
Podziel się: