reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

Aga dołączam zdaniem do tego co napisała Efilo :tak:

My póki co znamy smak słoiczków tylko z wyglądu i etykiety - z wyjątkiem wczorajszych 3 łyżeczek jabłuszka :)-)Efilo u mnie też napad na sklep juz zrobiony i półka Zuzinego jedzenia pełna, dofinansowałam Hippa :tak:)

reklama
Widze sloiczkwe szalenswa:-)
Moje dziecie niestety sloiczkow nawet nie powacha:confused2:,trzepie ja na potege:sorry:i ciagnie ja na wymioty.Tak wiec mamusine zupki i deserki sa na topie.Kupilam take pecjlne gumowe pojemniczki(jak na lod tylko wiksze)do zamrazana jedzonka,wiec gotuje raz na tydzien .Amelka przeszczesliwa:tak:.

Aaaaaa!Sorki...wczoraj wyprobowalam ostatni ze sloiczkow(poprzdnie ladowaly w smietniku)banan+brzoskwinia i jeszcze dluugo po zjedzeniu sloiczka Amelka manifestowala chec konsumpcji hehe.
sprobowalam sama..pyyysznosciowe:tak:

Luka
Ja kupiłam i Hippa i Gerber i Bobovite. Ale jak na razie wyszlo ze Hipp najfajniejszy.

Fakt Hipp najfajniejszy - bo składniki np. zupki nie są jakieś dziwne, w Bobovicie doczytałam się soku z winogron w zupce (po co ??), a Gerber jest u mnie przekreślony i nie kupię od nich NIC - od kiedy okazało się, że pomimo tego, iż w ich deserkach są kawałki szkła, oni nie zamierzają wycofac tej "felernej" :)wściekła/y:) partii z rynku - bo w ich opinii nie ma problemu......:szok:

esia wczoraj dla odmiany Maksio nie objadł nawet dwóch piersi i poszedł spać :szok: i bądź tu człowieku mądry :baffled:

Blanes
a tak w ogóle to w gotowych sloiczkach w ogole sie nie spotkałam z kurczakiem. Jak już to zapodają indyka. Ale nie wiem na 100% - na razie tylko przelotnie obserwowałam co tam z mieskiem jest na polkach.

No i musze sie pochwalic - dzisiaj napadlam na sklep i kupilam wszystkie sloiczki bezmiesne jakie byly :zawstydzona/y: Teraz bede siedziec i sie wczytywac :-)
bobovita ma od 5 m-ca zupkę jarzynową z kurczakiem (kupiłam wczoraj) i jakieś obiadki też z kurczakiem, ale widizałam też z królikiem i indykiem
Widze sloiczkwe szalenswa:-)
Moje dziecie niestety sloiczkow nawet nie powacha:confused2:,trzepie ja na potege:sorry:i ciagnie ja na wymioty.Tak wiec mamusine zupki i deserki sa na topie.Kupilam take pecjlne gumowe pojemniczki(jak na lod tylko wiksze)do zamrazana jedzonka,wiec gotuje raz na tydzien .Amelka przeszczesliwa:tak:.

Aaaaaa!Sorki...wczoraj wyprobowalam ostatni ze sloiczkow(poprzdnie ladowaly w smietniku)banan+brzoskwinia i jeszcze dluugo po zjedzeniu sloiczka Amelka manifestowala chec konsumpcji hehe.
sprobowalam sama..pyyysznosciowe:tak:
nie obawiasz się podawać banana? czytałam, że można chyba od 8 czy 10 m-ca:confused: jakie zupki gotujesz?

Fakt Hipp najfajniejszy - bo składniki np. zupki nie są jakieś dziwne, w Bobovicie doczytałam się soku z winogron w zupce (po co ??), a Gerber jest u mnie przekreślony i nie kupię od nich NIC - od kiedy okazało się, że pomimo tego, iż w ich deserkach są kawałki szkła, oni nie zamierzają wycofac tej "felernej" :)wściekła/y:) partii z rynku - bo w ich opinii nie ma problemu......:szok:
podejrzewam, że ten sok to na unormowanie kupki , marchewka może powodować zatwardzenia, sok winogronowy o ile wiem, rozluźnia (czasem bywa sok jabłkowy jak np w ziemniaku ze szpinakiem)
Michałowi bardzo smakuje marchewkowa z ryżem właśnie z bobovity (z sokiem winogronowym)
z gerbera kupuję jabłuszko, jakoś po przemyśleniach doszłam do wniosku, że przecież on i tak sam nie je ze słoiczka, a nie nakładam nie wiem jakich ilości na łyżeczkę, jak coś będzie to myślę, że zauważę

Jakoś tak wyszło, że daje Maksowi tylko Gerbera, ale się nie martwię, bo póki co to była tylko jedna matka, która mówiła o szkle w deserku. Na moje oko bardziej jest prawdopodobne, że sama ten słoik uszkodziła, niż że producent coś takiego puścił na rynek. Gdyby były jakieś podejrzenia co do jakości Gerbera to nie producent decydowałby o wycofaniu takich deserków ze sklepów.

edit: Gerber wycofał "niepewną" partię słoiczków, był to dokładnie jeden rodzaj deserku jabłkowo-brzoskwiniowy.

reklama
Do góry