reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

przepis na zapiekanke:miesko mielone,2 jajka,marchewke zetrzec na malych oczkach,to samo z ziemniakami,dodac rozmiekczona bulke zwykla,majeranek i so do smaku.wymieszac,do brytfanki czy tam w czym pieczecie i do iekarnika.mozna troche maki dodac gdyby bylo za luzne.piec na 250 st.ja zmniejszylam potem do 160 i zalalam troszke rosolkiem bo moj piekarnik do demolka i wysusza.wszystkiego dalam na oko jak komu smakuje dodaje wiecej tego co lubi;-)

reklama
Ostatnio coraz częsciej karmię na leżąco - tzn że ja leżę - stara już jestem i słaba

Aga

u mnie główni karmienie na leżąco. w chwilach przedsennego rozkojarzenia mojej dzidzi bierę go w kołyske i tak sobie ssie i lepiej wypoczywa:-D i potem myk do łóżeczka i oczywiscie jest rozbudzony:tak:.

gosia f a co ty jesz tak na co dzien?

jak kacper nie mial jeszcze 2 tygodni to ja tez jadłam jałową piers z ryzem i jabłkami z kompotu i myślałam, ze tak bedzie zawsze. a teraz każda potrawa nowa, ktorą wprowadzam jest dla mnie ryzykiem na ktore sie nastawiam. nowosci wprowadzam rano - w razie czego to jest juz cały dzien na tulenie. ale kacper jak na razie nie mial problemow z brzuszkiem.

nato - a te 2 jajka to surowe? a pyrki rozumiem, ze ugotowac najsampierw?

my tez na lezaco sie karmimy (Simi na pleckach albo na boczku)- kolyskowa tylko jak mama urzeduje na bb albo oglada film; wieczorem zdarza sie nam zasnac w trakcie karmienia i spimy tak do rana

a my ostatnio znowu po kilka godzin na cycku, a potem 180 ml mleka!!!!!!! tyle moja mała zuzia wypiła, myslałam, że padnę, jak płakała po pierwszej butli, bo przecież zgwałciła mi cycki na maxa, a coś z nich leci, więc nic nie rozumiem i nie chcę rozumieć, bo sie tylko załamię. Tak bym chciała po prostu wyciągnąć cyca i przez 30 min- do 1 godziny niech ssie i niech się najada, ale to tylko marzenia ....
wydaje mi sie, że juz nigdy nie polepszy mi się stan mojej mleczarni, oprócz tego, że w końcu zakupiłam sobie stanik na moje cyce i dziewczyny to jest koszmar jakiś, chce mi się płakać, bo jak narazie nie ubiorę zadnego dekoltu, mam teraz rozmiar H, jestem zdołowana wielkością. Pocą mi się cycki jak starej babie, czuje od siebie ten zapach i robi mi się nie dobrze na samą myśl o sobie samej. Aż mam awersję, żeby sie przytulic do męża, bo wydaje mi się, że czuje ten smród. Mierzyłam nawet stanik zmniejszający biust z Triumpha, ale to jest w ogóle porażka.:no::no::no::wściekła/y::-:)-(

Gosiu f- tak na dobra sprawę powinnaś zaryzykować powolutku, żeby układ trawienny Piotrusia przyzwyczaił się trawić nowe rzeczy, tak jak napi. Joanka - co pow. jej lekarz. Ja tez się bałam na początku i teraz Zuzia proszę po truskawkach nic, po delicjach w czekoladzie nic, wczoraj jadłam dania z meksykańskiej kuchni i zuzi nic;)

A może daj sobie spokój z tym karmieniem gaaliyah, skoro Zuzi zabiera to tyle czasu i na dodatek się nie najada. Czasem gra nie warta świeczki...

Biust może4 się drastycznie nie zmniejszy, ale za to samopoczucie się poprawi :-)

Dziewcvzyny mają rację gosiu :tak: Poza tym co piszą, dodam, że jesz mało co, a Twój syenk i tak płacze, więc sama widzisz, że dieta ma niewiele wspólnego z jego humorem

reklama
Kurcze dziewczyny to ja od jutra zaczynam też wprowadzać nowości.
Dzisiaj zjem kawałeczek świeżego ogórka,
Gaaliyah - mam taką straszna ochotę na truskawki albo maliny - no chyba wezmę przykład z Ciebie :-)

Do góry