reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ja nie boje sie tak porodu jak tego, ze nie bede miala mleka. ale myśle pozytywnie, bo niby czemu mam nie miec, a wszystko sie okaze. podobno niesamowicie zbliza karmienie piersia, a często dzidziulka lubi sobie po prostu być blisko mamy i woła o cyca. no to musi być cudne

reklama
Ja też zamierzam karmić piersią :tak:

Powiedzcie, czy laktator AVENT ISIS jest ok? Czy może jakiś inny polecacie?

Ja też zamierzam karmić piersią. Większość mam poleca Avent Isis, ale sporo się słyszy o Medeli. Ja raczej zdecyduję się na elektryczny, bo ponoć przy ręcznym jest to niezwykle męczące :baffled: nie wiem, czy mam sprawną aż tak rękę:eek::eek::eek:

wiem, ze firma tufi tez oferuje elektryczne laktatory. koszt ok. 80,00-100,00. medela podobno całkiem sie sprawdza i jest tańsza od avent. na razie nie kupuje laktatora, bo nie wiem jak bedzie. zostawie to na pózniej. a jakby co to laktatory mozna tez uzywane od kogos odkupic.

powiem szczerze, ze nie wiem o tej firmie wiele ponadto co przeczytałam w jednej z gazet, ze dobry jest i nie najdroższy, ale generalnie panuje moda na avent. sama raczej tufi nie wybiorę, skłaniam sie ku medeli jesli nowy kupie, a jesli uzywany to avent. najlepiej rozejrzeć się na allegro i zorientować w tym wszystkim

ja też chciałabym karmić malusza piersią, ale laktatora jeszcze nie kupuję. Zobaczymy czy wogóle będzie potrzebny.

Ja też chcialam poczekać z tym zakupem, ale wląsnie mam okazję kupić używany AVENT ISIS od sprawdzonej osoby - jak się nie zdecyduję, kupi kto inny. No nie wiem. Może faktycznie poczekać i kupić potem elektryczny...

A tak w ogóle, to czy można dokupić części do laktatora? (mam od siostry, ale połamane są 2 części kurcze:confused: )

reklama
Ja miałam medele przy 1 corce a i tak wolalam odciagac pokarm recznie szczegolnie jak bylo go bardzo duzo a bylo bo po karmieniu odciagalam dwie duze flachy gdy mialam zastoje to tez lepiej mi sie odciaagalo reka bo przy okazji rozmasowywalam "kamienie",teraz mam avent isis i zobaczymy jak to bedzie :)

Do góry