asia-m
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 7 Grudzień 2006
- Postów
- 664
Hejka
Poniewaz uwielbiam gotowac i eksperymentowac postaram sie wam powklejac rozne ciekawe przepisy
Zaczne od dania ktore chyba najbardziej mi smakuje ( szczegolnie teraz) .
POTRZEBNE:
- Naczynie żaroodporne do zapiekania
- Filet z kurczaka
- Pieczarki (4-6 duzych)
- Śmietana kremówka
- Zupa cebulowa KNORR(w torebkach)
W zaleznosci od ilosci osob ktore jedza kupuje filety (z reuly na nasza rodzinke(4osoby) 1,5 pojedynczego).Fileta nie ubijamy (może być w całości lub pokroimy go na kawałki ok.1.5cm), obtaczamy go w zupie cebulowej ( ja kupuje zawsze 2 torebki). Pieczarki kroimy w plasterki.Wrzucamy połowę ich na dno naczynia żaroodpornego, na pieczarkach ukladamy fileta w panierce.
Nastepnie wrzucamy reszte pieczarek, jesli zostala nam zupa cebulowa wrzucamy ja, wszystko zalewamy smietana kremowka ( z reguly kupuje 2-3 male) i zapiekamy w piekarniku na 150stopniach do momentu az smietana stanie sie bardziej zolta a mieso bedzie miekkie. Nie napisze wam ile to minut bo to zalezy od piekarnika.
Smacznego
Poniewaz uwielbiam gotowac i eksperymentowac postaram sie wam powklejac rozne ciekawe przepisy
Zaczne od dania ktore chyba najbardziej mi smakuje ( szczegolnie teraz) .
POTRZEBNE:
- Naczynie żaroodporne do zapiekania
- Filet z kurczaka
- Pieczarki (4-6 duzych)
- Śmietana kremówka
- Zupa cebulowa KNORR(w torebkach)
W zaleznosci od ilosci osob ktore jedza kupuje filety (z reuly na nasza rodzinke(4osoby) 1,5 pojedynczego).Fileta nie ubijamy (może być w całości lub pokroimy go na kawałki ok.1.5cm), obtaczamy go w zupie cebulowej ( ja kupuje zawsze 2 torebki). Pieczarki kroimy w plasterki.Wrzucamy połowę ich na dno naczynia żaroodpornego, na pieczarkach ukladamy fileta w panierce.
Nastepnie wrzucamy reszte pieczarek, jesli zostala nam zupa cebulowa wrzucamy ja, wszystko zalewamy smietana kremowka ( z reguly kupuje 2-3 male) i zapiekamy w piekarniku na 150stopniach do momentu az smietana stanie sie bardziej zolta a mieso bedzie miekkie. Nie napisze wam ile to minut bo to zalezy od piekarnika.
Smacznego