mysz1978
Fanka BB :)
szerlock - jakby Jasio nie mial uczulen to i ja bym mu dawala kaszki mleczno-ryzowe od 4 miesiaca... no, ale u nas te mleczno ryzowe ktore kupilam chyba jeszcze nawet przed porodem (bo byly w zestawie z puszka no i sie pospieszylam) to musialam dac kolezance zeby sie nie zmarnowaly...
Kurcze - Jasiowi apetyt wzrosl co wcale az tak mnie nie cieszy bo przy tych jego prawie 11kg to bynajmniej nie jest wskazane...
Sama nie wiem co jeszcze wprowadzic do jego jadlospisu, bo poki co mamy tak:
07:30 - mleko (200ml) zageszczone kaszka kukurydziana albo kleikiem ryzowym
10:30 - kaszka ryzowa robiona na mleku (moze zwieksze jej ilosc bo dotychczas bylo jej moze za malo)
12:00 - owoce z biszkoptem
14:00 - obiad (duzy sloik)
17:00 - owoce z SINLACem
19:30 - 250ml (albo i wiecej) zageszcoznego mleka.
No i Jasio budzi sie w nocy zwykle dwa razy - za pierwszym razem daje mu wode, ale jak sie budzi potem po 2 godiznach to jzu mu daje mleko bo wiem ze woda by sie nie zadowolil... no, ale tego mleka jest mniej niz rano czy wieczorem bo okolo 150ml.
W miedzyczasie je biszkopty (chrupek nie lubi), pije herbatki i wode.
Jakie macie pomysly co by mu mozna jeszcze dawac? Moze zmienic jakos pory posilkow, choc ten obiad o 14:00 uwazam ze jest w sam raz - wolalabym go nie przestawiac na wczenisejsza godzine...
Kurcze - Jasiowi apetyt wzrosl co wcale az tak mnie nie cieszy bo przy tych jego prawie 11kg to bynajmniej nie jest wskazane...
Sama nie wiem co jeszcze wprowadzic do jego jadlospisu, bo poki co mamy tak:
07:30 - mleko (200ml) zageszczone kaszka kukurydziana albo kleikiem ryzowym
10:30 - kaszka ryzowa robiona na mleku (moze zwieksze jej ilosc bo dotychczas bylo jej moze za malo)
12:00 - owoce z biszkoptem
14:00 - obiad (duzy sloik)
17:00 - owoce z SINLACem
19:30 - 250ml (albo i wiecej) zageszcoznego mleka.
No i Jasio budzi sie w nocy zwykle dwa razy - za pierwszym razem daje mu wode, ale jak sie budzi potem po 2 godiznach to jzu mu daje mleko bo wiem ze woda by sie nie zadowolil... no, ale tego mleka jest mniej niz rano czy wieczorem bo okolo 150ml.
W miedzyczasie je biszkopty (chrupek nie lubi), pije herbatki i wode.
Jakie macie pomysly co by mu mozna jeszcze dawac? Moze zmienic jakos pory posilkow, choc ten obiad o 14:00 uwazam ze jest w sam raz - wolalabym go nie przestawiac na wczenisejsza godzine...