reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
i jak z kubeczka? takiego normalnego jak dla nas? to np. jak on sie obudzi w nocy to do rana bedzie z tego pil:-D. dzis pił soczek jabłkowy z gwinta i bardzo mu sie podobało, ale wiadomo długo trza machac.
Kiedyś na forum radzili mi takie kubeczki z dziubkiem ale nie niekapki, bo z nich słabo leci. Ale na śpiocha też trudno tak nakarmić.

szerlock- a ja bym zrobiła tak, że jak mały nie będzie za bardzo głodny, to podawać mu w kieliszku, dla mojej Zu kubek jest nieco za duży:sorry2: a z kieliszka pije ładnie, zawsze możesz postawić sobie jakąś miseczkę z mlekiem obok i napełniać, może i ciężko ale mały się nie przestraszy, ze coś szybko leci albo co ...
co do 3przepływowego, to my mieliśmy kłopoty, bo Zuzia strasznie się denerwowała, ale po ok. mc się oswoiła i ciągnie super, na początku do zagęszczonego mleko używałam 3 aventu ( ale jak zagęściłam 2 łyżkami kaszki lub kleiku) przy większej ilości avent trójprzepływowy okazał się niezawodny, teraz zwykłe mleko bez niczego pijemy ze zwykłej trójki a z dodatkami z trójprzepływowego ...

aletko - dzięki za odp ...;-)
mamo q- faktycznie, to już tak fajnie, że nasze dzieci są takie duzie i tak z nami mogą już wcinać kanapeczki, hihihi:-)
szerlock- misiowy ogródek dodaję do mleka albo do zupek, różnie
ewitko- z kaszek, to mi ciężko powiedzieć o słodkości, bo my tez mieszamy kleik z kaszką :blink:jabłkowo gruszkowa chyba nie jest tak słodka .... ale czy ja sama wiem .... ? żeby Zu potrafiła powiedzieć, to by Ci chętnie pomogła :-) p.s. a propo cycania: Ewitko ja odpisując Tobie na posta- nie miałam nic złego na mysli i mój post był pełen dobrego nastawienia, żebyś nie myślała, że ja ci odpisałam z jakimś tam wewnętrznym " nie" ...:-);-)

hym mam takie pytanie co to jest misiowy ogródek? bo ja daje zwykła kaszkę bobovity przywiezioną z polski a tu w Polskim sklepie nie widziałam żadnego misiowego ogródka

mysz ja robie sama kisiel na 100 ml wody, odlewam troszkę wsypuje tam mąke ziemniaczana łyżeczkę do herbaty, resztę gotuję i zalewam jak kisiel dodaje owoce ze słoika albo jakiś soczek i kisiel mniam mniam

p.s. a propo cycania: Ewitko ja odpisując Tobie na posta- nie miałam nic złego na mysli i mój post był pełen dobrego nastawienia, żebyś nie myślała, że ja ci odpisałam z jakimś tam wewnętrznym " nie" ...:-);-)

No co ty Gaal, my to przecież pokojowe kobitki jesteśmy i wymieniamy swoje poglądy, dzielimy się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami.

reklama
Do góry