Powodzenia zycze z dziadkami wciskajacymi slodycze, ja mieszkam bardzo daleko od moich rodzicow wiec nie mam tego problemu i nikt mnie nie poucza, choc czasem dobra rada przydalaby sie, ale wlasnie tzrese sie na mysl przyjazdu do POlski jak wszyscy sie na nas rzuca i zaczna wychowywac, bo tak niestey jest. tatktuja nas mlode mamy jak male dzieci, ktore nie maja pojecia o wychowywaniu.
reklama
no i male pytanko czy moglybyscie mi napisac dokladny przepis na zupke warzywna dla dziecka? czy dajecie tylko ze sloiczkow, jesli gotujecie to prosze napiszcie wszystko ze sczegolami, jak juz wspomnialam nie mam blisko mamy wiec i nie mam kogo spytac za bardzo, z gory dziekuje
mysz1978
Fanka BB :)
No - fajnie byloby gdyby gotujace mamy mogly podpowiedziec co nieco tym, ktoe gotowac dla dziecka nie za bardzo potrafia...
Kupilam Jasiowi wczoraj diwe kaszki ryzowe - gotowe po podaniu mleka, ale poczekamy na to co zaleci pani pediatra.
Kupilam Jasiowi wczoraj diwe kaszki ryzowe - gotowe po podaniu mleka, ale poczekamy na to co zaleci pani pediatra.
Noukie
Majowa mama 2007
No to super Quintusiowi zasmakowało
Mysz- ja dziś oglądałam kaszki ryżowe ale tak na szybko bo sie spieszyłam...Widziałam z malinami, z jabłkiem i z bananami ale w kazdej był cukier, weic nie brałam ;-)
A jakie są bez cukru?
mysz1978
Moze bede robic tak jak radzi Aletka.
Aczkolwiek poniewaz mleko jakie pije Jasio samo w sobie jest obrzydliwe i zdecydowanie nie jest slodkie to jak je zrobie mu to mleko z kaszka zawierajaca cukier to mam nadzieje ze wielkiej krzywdy mu nei wyrzadze. Tylko bede musiala pamietac o przecieraniu dziasel a potem i zabkow po tym posilku.
Aczkolwiek poniewaz mleko jakie pije Jasio samo w sobie jest obrzydliwe i zdecydowanie nie jest slodkie to jak je zrobie mu to mleko z kaszka zawierajaca cukier to mam nadzieje ze wielkiej krzywdy mu nei wyrzadze. Tylko bede musiala pamietac o przecieraniu dziasel a potem i zabkow po tym posilku.
reklama
mysz1978
Wyjatkowo wyszlam poza nasze majowe forum i zerknelam na watek poswiecony jedzeniu - jedna dziewczyna dala przepisy wyprobowane przez siebie :-)
https://www.babyboom.pl/forum/jedze...aczone-kolejne-etapy-rozszerzania-diety-2937/
trzeba przejsc na strone 23
https://www.babyboom.pl/forum/jedze...aczone-kolejne-etapy-rozszerzania-diety-2937/
trzeba przejsc na strone 23
Podziel się: