reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

Ja przwaznie jak robie jajecznice to juz i dla nas tez a jak same jajeczko na masełku smarze tylko dla Zuzi to zawsze 2, tyle przewaznie troche zostaje dla mnie:-)

Zuzia nie toleruje białego sera, pluje nim:no:

reklama
No może faktycznie jedno to mało:confused:
Ewelia-Adas do tej pory tez nie chcial sera:no:nawet Kiri pluł:dry:a dzis dalam mu na spróbowanie takiego ze szczypiorkiem i ogórkiem-zanim doprawiłam-i zjadł ze 4 łyżeczki:tak:

Zazdroszczę wam dziewczyny , że wasze maluchy tak ładnie jedzą. Wy mówicie o jajecznicy z 2 jajek:szok:Ola nie zjada nawet z jednego:wściekła/y:W ogóle pluje chlebem. Nieraz uda mi sie jej wcisnac troche ale woli to co jest na chlebku niż sam chleb. Myslałam, że ona będzie inna jesli chodzi o jedzenie ale się przeliczyłam mam nastepnego niejadka, wybrzydza strasznie.:angry:

Kira - niejadek to mało powiedziane. On czasami mniej potrafi zjeść niż Ola. Wazy 20 kg jak na prawie 8 letnie dziecko to spora niedowaga. No ale co mam z nim zrobić wmuszanie jedzenia nie ma sensu bo jeszcze bardziej się buntuje.:no:

Edyta - powiem Ci, ze Zuzia tez chlebek tak srednio lubi, tak jak Ola, woli to co na chlebku, i przewaznie jak juz widze ze nic w nią nie wmusze to pozwalam jej zjadac to co chce. A wogole to slyszalam ze powinno sie zjadac najpierw wedline a potem chleb, ze niby tak sie lepiej trawi i dzieci same instynktownie tak robia. A Macius to rzeczywiscie drobniutki:tak:

U nas z chlebkiem raczej nie ma problemów,za to gorzej z jajami Ala nie bardzo chce jeść jajecznicę czy na twardo,za to uwielbia sadzone z ziemniakami .

Nie toleruje natomiast żadnych serów

Dziewczyny skoro poruszylyscie temat jajek, to mam pytanie ile jedza wasze chlopaki ich na tydzien? Bo troche mnie dziwi ze ktores z dzieci dostaje 2 jajka na jedna jajecznice. Nam mowila pani doktor ze na tydz tak powinno dziecko jesc 2-3. Wiec u nas jajecznica to jest zawsze z 1, a czasem to i troche mniej dostanie, do tego ma i pomidorka i chlebek wiec i tak sie naje. No i taka jajecznice ma dwa razy w tygodniu, bo prawda jest taka ze jajko pojawia sie w wielu potrawach.

tomola u nas też 2 jaja na tydzień tylko ja nie robię jajecznicy a gotuje na twardo i podaję przy drugim daniu z ziemniakami (często ze szpinakiem)

reklama
Dziewczyny-wiadomo ze jak ze wszystkim,co lekarz to opinia:baffled:ja słyszałam tez i takie ze dziecko moze do 6 tyg:dry:wiec jak we wszystkim trzeba umiec wyposrodkowac:tak:Adas jajecznice je raz-dwa razy w tyg.Ale z jednego.Na twardo nie chce,czasem na obiadek dostanie makaron z jajem-uwielbia:-)tak ze srednio calych to ok 3/tydz

Do góry