reklama
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Zazdroszczę wam dziewczyny , że wasze maluchy tak ładnie jedzą. Wy mówicie o jajecznicy z 2 jajekOla nie zjada nawet z jednegoW ogóle pluje chlebem. Nieraz uda mi sie jej wcisnac troche ale woli to co jest na chlebku niż sam chleb. Myslałam, że ona będzie inna jesli chodzi o jedzenie ale się przeliczyłam mam nastepnego niejadka, wybrzydza strasznie.
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Kira - niejadek to mało powiedziane. On czasami mniej potrafi zjeść niż Ola. Wazy 20 kg jak na prawie 8 letnie dziecko to spora niedowaga. No ale co mam z nim zrobić wmuszanie jedzenia nie ma sensu bo jeszcze bardziej się buntuje.
Edyta - powiem Ci, ze Zuzia tez chlebek tak srednio lubi, tak jak Ola, woli to co na chlebku, i przewaznie jak juz widze ze nic w nią nie wmusze to pozwalam jej zjadac to co chce. A wogole to slyszalam ze powinno sie zjadac najpierw wedline a potem chleb, ze niby tak sie lepiej trawi i dzieci same instynktownie tak robia. A Macius to rzeczywiscie drobniutki
Dziewczyny skoro poruszylyscie temat jajek, to mam pytanie ile jedza wasze chlopaki ich na tydzien? Bo troche mnie dziwi ze ktores z dzieci dostaje 2 jajka na jedna jajecznice. Nam mowila pani doktor ze na tydz tak powinno dziecko jesc 2-3. Wiec u nas jajecznica to jest zawsze z 1, a czasem to i troche mniej dostanie, do tego ma i pomidorka i chlebek wiec i tak sie naje. No i taka jajecznice ma dwa razy w tygodniu, bo prawda jest taka ze jajko pojawia sie w wielu potrawach.
reklama
Dziewczyny-wiadomo ze jak ze wszystkim,co lekarz to opiniaja słyszałam tez i takie ze dziecko moze do 6 tygwiec jak we wszystkim trzeba umiec wyposrodkowacAdas jajecznice je raz-dwa razy w tyg.Ale z jednego.Na twardo nie chce,czasem na obiadek dostanie makaron z jajem-uwielbia:-)tak ze srednio calych to ok 3/tydz
Podziel się: