reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

A ja Kubie dałam powąchać pomarańczę i mandarynkę i myślałam że spróbuje ale zapach mu nie odpowiada i nie chce nawet spróbować gdzie z jedzeniem innych rzeczy nie ma problemu, myślę że to przez tak silny zapach którego nie zna.

reklama
Kozica u nas z owoców przechodza tylko banany :-( Probowalam gruszke, jablko, kiwi, morele, brzoskiwinie, nektarynke... nic tylko banany. A ze sloiczka zje kazdy owoc.

Tomola-to identycznie jak Adas:baffled:jabłkiem pluje na odleglosc-tylko banan ma szanse:dry:
a ze słoiczka wcina wszystko:dry:
Chociaz ostatnio dalam mu mandarynke to zje ale musi byc bez tej błonki-wybredziuch:baffled:ale to 2-3 czasteczki i koniec

U nas z owocami nie ma problemu Ala wcina wszystko jabłka,banany,pomarańcze,mandarynki,kiwi,brzoskwinie,gruszki.

Wiki jak Alunia, wcina wszystkie owoce: jabłka, gruszki, morele, winogrona, maliny, jeżyny, poziomki, jagody, brzoskwinie, banany, kiwi, śliwki, pomarańcze, mandarynki, spróbowała też melona i ananasa, ale te rzadziej kupuję.

Dziewczyny nie czytalam za wiele do tylu i nie wiem, czy wasze maluchy pija juz krowie mleko?moj byl taki wrazliwy na rozne produkty ,ale juz od jakichs 2-3 mieisecy pije normalne mleko, jogurty,no i w sumie to wszytskiego po trochu, nawet placki ziemniaczane na oliwie z oliwek, bo normalnego oleju smazonego w dodatku wole nie dawac,nalesniki, mielone,pomarancze, groch,
nie lubi gryzc, jedynie miekkie rzeczy,mieso tylko kurczaka, a inne mu miele,
gotowych obiadkow mu nie kupuje, czasem tylko kiedy musimy gdzies szybko jechac,

ogolnie wszystko wcina jak leci , nie wybrzydza:tak:

Luxik- Wiki normalnego mleka nie pije, ale inne przetwory mleczne je od dłuższego czasu, soik np. koperkowy robie ze śmietanką, ogórkową z mlekiem normalnym itp.

Moja Dominika je wszystko,
rano jeśli nie jemy omleta, to pije bebilon od 2 lat z kanapeczką. Wieczorami kasza manna lub zupa mleczna/owsianka na krowim.
Je wszystko prawie i to uwielbia jeść. Nie trawi budyniu, kakao i bułki zamoczonej w ciepłym mleku :)
Daję jej też słodycze, domowe perniczki, krówki z orzechami które też sama robię.
Nie pije herbatek ani soków, tylko wodę.

Adaś też już je właściwie wszystko_Ostatnio nawet(dzieki Bogu)przeprosil sie z jabluszkiem,ogórkiem surowym i serem bialym.I dawałam mu ostatnio papryke i rzodkiewke-tym razem poszło bez problemów:-D
A ja mam do Was pytanie-czy jak dajecie dzieciom jajecznice to z jedengo jaja?Ja Adasiowi robie z jednego,do tego kawałek bułki lub chlebka i herbata bądź 150 mleka-ale mam wrazenie ze tego jaja jest strasznie mało,i zastanawiam sie czy jemu to wystarcza:confused:

reklama
Do góry