reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

dziewczyny- czy bebilon pepti tez jest tak gorzki jak nutramigen?, Kuba wogole nie chce go pic, tylko z kaszka, cycusia tez mi coraz czesciej odmawia-kurde nie moze tak byc, zeby dziecko mleka nie pilo...

reklama
Kludi-nie ma za co
NataK-nie pękł mi jeszcze nigdy słoiczek,a Pepti nie jest gorzkie,i nawet zjadalne:tak:

nawet nie wiem czy je tu dostanę i oby czasem nie okazało się, ze maly ma alergię na laktoze, ale sprobuje, bo co mi innego pozostaje-zaczynam poszukiwania hehehe pozdro dziewczyny:-)

Kacperek ma 6msc i 3 tyg
zazwyczaj kupuje zupki i deserki,poniewaz zauwazylam iz kacperekbardziej przepada za tymi kupnymi(moze mu nie smakuje kuchnia mamusi;-))
,probowalam mu dawac jabluszko- w kazdej postaci i gotowane i tarte i miksowane-jednak chyba mu nie podpasowalo,-odruch wymiotny,to samo się dzieje z bananem,
soczki-od niedawna dopiero nauczył sie ciagn ac z butelki,pije soczki ale tylko te klarowne z gerbera,probowałam mu podawacy z bobo fruta-ale mu chyba nie podpasowały
od przedwczoraj daje mu juz DANONKI,waniliowego codziennie po poludniu,dałam mu rowniez raz kisiel-tez mu bardzo posmakowalo

witaj Betty103- ale ci zazdroszczę tych danonków:-) u mojego smyka jak wszystko dobrze pójdzie, będę je mogła podać dopiero w przyszłym roku przez tę cholerną alergię.
Moj Kubuś nie chce pic z butli, ale pije z łyżeczki, a ostatnio z normalnego kubka-jak dorosły-nawet sprawnie mu to idzie i jaka oszczędność czasu:-D

Dziewczyny-z tymi danonkami jak ze wszystkim-co lekarz to opinia;-)ja osobiscie trzymam sie wersji ze pelne mleko po roczku:tak:my ze wzglkedu na alergie pewnie do 3 roku:-(ale to zalezy od mamusi-indywidualna sprawa kazdej z nas:tak:

Mam pytanie do dziewczyn które już wprowadziły mięsko swoim pociechom.Jakie mięsko zaczęłyście podawać najpierw tzn. jaki rodzaj mięska, kurczak, indyk, królik , cielęcinka? Które najpierw:confused: bo chce też zacząć podawać Filipkowi a nie wiem od którego zacząć:confused:

reklama
Ja dawałam indyka z dynia w słoiczku i królika....nie przywiązywałam wagi do kolejności:-p:-)...niedługo dam kurczaka tylko mam w słoiku i nie wiem czy dać samego czy z czymś:confused:

Do góry